Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Glenn Strömberg till Viasat"

Publicerad: 28 augusti 2008, 07:32

Hårdsatsande Viasat ser ut att vinna dragkampen om SVT:s populäre fotbollsexpert Glenn Strömberg, skiver Expressen. Men Strömberg kommer att stanna på SVT, enligt SVT-sportens chef Albert Svanberg. – Han har kontrakt över fotbolls-VM 2010 och jag räknar med att han fullföljer det, säger Svanberg till Resume.se.


Glenn Strömberg. Foto: Tobias Rydergren.

Förre landslagsstjärnan och utlandsproffset Glenn Strömberg har varit omtyckt expertkommentator på SVT sedan 1996.

När SVT för två år sedan skrev sitt senaste kontrakt med Strömberg – över fotbolls-VM 2010 – var det med tron att SVT skulle sända fotbolls-EM 2008. Men public service-bolaget blev av med rättigheterna till TV4 – något som gjort att Glenn Strömberg inte har kunnat användas som tidigare planerat.

Under OS-fotbollen i Peking var Strömberg expertkommentator, men annars har han haft få stora uppgifter på SVT de senaste åren.

Resume.se har vid ett flertal tillfällen skrivit om Strömbergs knepiga sits och om andra kanalers dragkamp honom. Viasat har jagat honom intensivt flera gånger och nu kan en övergång vara nära.

Viasat – som chockat tv-sport-Sverige – med storvärvningar som Ola Wenström, Per Nunstedt och Sladjan Osmanagic – vill även ha SVT-profilen i sitt stall till Champions League- och landslagssändningarna.

Enligt Expressen slutförhandlar Strömberg med Viasat.

– Nästa vecka tror jag att allt blir klart med vad jag ska göra, säger Glenn Strömberg till Expressen.

Men Albert Svanberg menar att Strömberg kommer att fullfölja sitt kontrakt med SVT.

– Viasat har försökt flera gånger tidigare och det är inga nya uppgifter i detta. Jag pratar med Glenn då och då och jag räknar med att han fullföljer sitt kontrakt med oss, säger Svanberg till Resume.se.

Per Nunstedt, Viasats fotbollschef, säger så här om uppgifterna om en slutförhandling mellan Viasat och Strömberg.

– Jag kommenterar aldrig om vi förhandlar med någon.

Hur intressant är Strömberg för Viasat?
– Vi har en kanonuppställningn just nu, jag är nöjd och det ser jättebra ut inför hösten. Jag är inte intresserad av attt diskutera andra kanalers experter, säger Nunstedt till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.