Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gör dokumentär om Gunhild Stordalens dödliga sjukdom

Publicerad: 6 juli 2015, 11:07

Dokumentären kommer att sändas i SVT och norska TV2.

Foto: Pressbild.

Nyhetsbolaget har fått i uppdrag att göra en dokumentär om Gunhild Stordalens kamp mot sin dödliga sjukdom. Den kommer att sändas i SVT.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergSVTNyhetsbolaget

Det var i höstas som filantropen och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, gift med hotellmagnaten Petter Stordalen, gick ut med att hon hade drabbats av en mycket allvarlig autoimmun bindvävssjukdom: diffus kutan systemisk skleros. Den gör bindväven stel och hård och angriper också inre organ och när hon fick diagnosen sa man att hon i värsta fall bara hade bara några år kvar att leva. Nu är hon på väg tillbaka, vilket hon pratade om med Skavlan i ett hyllat avsnitt i våras.

I dokumentären visas privata klipp av Petter Stordalen från Gunhilds kamp mot sjukdomen. Den handlar också om hennes arbete för att göra världens matproduktion hållbar och visionen kring "Eat Stockholm Food Forum", som hölls i Stockholm i början av juni. Stiftelsen EAT grundades av Gunhild Stordalen just för att kämpa för hållbara lösningar på globala mat-, klimat- och hälsoproblem.

Dokumentären är nästan färdigfilmad, och är tänkt att sändas under våren 2016 i SVT och i norska TV2.

– Jag har sett delar av materialet och det är väldigt starkt. Speciellt de delar som skildrar hennes kamp mot sjukdomen, säger Åsa Tillberg, vd på Nyhetsbolaget.

Det är på uppdrag av TV2 Norge som Nyhetsbolaget ska producera dokumentären.

– Att göra producera material till utländska bolag är en del i vår verksamhet, men först och främst finns vi till för den svenska marknaden. Men när det här uppdraget ville vi förstås vara med, säger Åsa Tillberg.

Producent är journalisten Nadia Dyberg som tidigare har gjort filmer för SVT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.