Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Gör inget om Zlatan flyttar"

Publicerad: 24 augusti 2010, 10:18

Zlatan Ibrahimovic uppges vara på väg från Barcelona till Milan. Från en TV4-ägd kanal till en annan – från Canal plus till TV4 Sport. – Det är ingen stor fråga för oss, La Liga är större än Zlatan, säger Mats Örbrink, programdirektör på Canal plus, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Canal PlusZlatan IbrahimovicPremier LeagueSerie A

Zlatan Ibrahimovic uppges i princip vara klar för Milan. Foto: Rickard Kilström.

Canal plus tappade Premier League till Viasat.

Det resulterade i en rockad inom TV4-gruppen som låst in La Liga (tidigare i TV4 Sport) och allsvenskan hos Canal plus – TV4 Sport kommer i stället att visa italienska Serie A.

Men La Ligas attraktionskraft från svensk horiosont kan minska – italiensk press uppger nu att Barcelonas svenske stjärnanfallare i princip är klar för Milan, ärkerival till Zlatans forna Milano-klubb Inter.

En övergång för Zlatan till Serie A skulle innebära att Canal plus tappar ett av sina stora draglåster, med något undantag – enstaka Serie A-matcher kommer nämligen att sändas i Canal plus HD-kanal.

Men Mats Örbrink, programdirektör på Canal plus, låter inte orolig. Han tror inte att Canal plus kommer att tappa abonnenter om Zlatan flyttar.

– Jag säger som jag sagt tidigare, La Liga är mycket större än Zlatan. Om du betalar pengar för att se toppidrott på tv så har du ett vidare perspektiv än att det bara handlar om Zlatan. Spanska ligan är på väg upp. Ungarna där jag bor går omkring i Messi-tröjor, det är Barcelona och Real Madrid som gäller, medan Premier League är mer för den äldre generationen. Intresset för Premier League är konstant och intresset för Serie A på väg ner.

Det kan inte bli så att Serie A flyttas till Canal plus om Zlatan flyttar?

– Nej.

La Liga har premiär i helgen. Nora Strandberg och Peter Henriksson leder magasinsprogrammet Viva La Liga på lördagarna. I Fotbollssöndag-studion finns Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Jonas Dahlquist.

Petter Johansson stationeras i Barcelona. Han får hjälp av nye Canal plus-experten, forne landslagshjälten Joachim Björklund som bor i Valencia.

Resume.se har sökt Hans Pekkari, vd på TV4 Sport.

TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic:

– Det vore helt fantastiskt för TV4 Sport om Zlatan går till Milan. Det var samma sak i fjol när Zlatan gick till Barcelona och vi hade La Liga, då blev det ett uppsvning för ligan. På samma sätt hoppas vi på ett ökat intresse för Serie A om nu Zlatan hamnar där.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.