Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gör tv-comeback – i Kanal 5

Publicerad: 27 maj 2014, 09:33

Nora Henriksson (tidigare Strandberg).

Kanal 5 fortsätter att värva till sitt fotbollsteam. Sportchefen Emir Osmanbegovic har gjort klart med Nora Henriksson (tidigare Strandberg) som reporter för Sveriges EM-kvalmatcher.


Sportchefen Emir Osmanbegovic, hämtad från TV4 där han var fotbollschef, fortsätter värvningsjakten.

Efter rekryteringen av studioankaret Karin Frickfrån TV4 och Sveriges meste landslagsman Anders Svensson som expert, knyts nu även Nora Henriksson till den nya fotbollssatsningen som drar igång i höst med Sveriges EM-kvalmatcher.  

– Nora Henriksson är en mycket erfaren tv-journalist med gedigen meritlista. Men hon är även en tvättäkta fotbollssjäl, senast jag såg henne satt hon på en uteservering och läste Andrea Pirlos biografi, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på SBS Discovery TV, i en kommentar.

Nora Henriksson har tidigare arbetat som reporter och programledare på Sydsvenskan, Radiosporten, TV4, CMore, SportExpressen och P3.

– Det var ett självklart val att tacka ja till att jobba med SBS Discoverys fotbollssändningar. Det ska bli otroligt spännande att få följa Sverige så nära som vid sidlinjen, och under den dramatik som kvalmatcherna till EM i Frankrike innebär. Jag har tidigare jobbat mycket med ligafotboll, men det häftiga med landslaget är att det engagerar så många. Även de som inte är så intresserade av fotboll annars, säger Nora Henriksson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.