Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Graafs hjärnblödning – en väckarklocka för branschen

Publicerad: 3 september 2012, 10:33

Magdalena Graaf.

Foto: Resumé.

Deltagare skadas i tv-produktioner varje år. Till exempel fick Rafael Edholm hjärtstillestånd i Superstars Celeb. I ett Kristallen-seminarium menar dock TV4:s programchef Fredrik Arefalk att produktionerna är säkrare nuförtiden.


Ämnen i artikeln:

Kristallen 2012Fredrik ArefalkMagdalena Graaf

Allt fler avancerade tv-program dyker upp kanalernas tablåer i jakten på tittare och varje år skadas deltagare i samband med inspelningar. I somras fick till exempel skådespelaren Rafael Edholm hjärtstillestånd under inspelningen av TV3:s Superstars Celeb.

TV4:s programchef Fredrik Arefalk tycker dock inte att svenska tv-produktioner har blivit farligare utan att det snarare var mer riskabla produktioner ute på fältet förr. Han menar även att många deltagare har blivit mer försiktiga.

– Ta Robinson som exempel. Den nya generationen deltagare räds inte för att kasta in handduken när det blir för tufft. Men Let's Dance till exempel har med tiden blivit tuffare då deltagarna satsar hårdare, säger han på Kristallens seminarium.

En som skadades allvarligt under inspelningen av just Let's Dance var bloggaren Magdalena Graaf som fick en hjärnblödning under säsongens gång för några år sedan.

– Jag fick den hjälp jag behövde, men jag tror att det var en ögonöppnare för produktionen och att säkerheten har blivit så mycket bättre efteråt, säger hon.

Fredrik Arefalk menar att de efter Magdalena Graafs hjärnblödning insåg vikten av att ha hälsokontroller av deltagarna i Let's Dance.

– Vi införde hälsokontroller efter detta för deltagarna vilket har gjort att vissa som har velat vara med inte har kunnat vara det.

– Det går inte att ta bort risker fullt ut, men man kan definitivt ta ner riskerna på en så bra och rimlig nivå så att produktioner kan skötas på ett säkert sätt.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News