tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Grävande Strix-chef slutar

Publicerad: 5 februari 2014, 12:10

Mikael Ekman lämnar Strix.

Mikael Ekman, chef för samhällsjournalistiken på Strix, lämnar produktionsbolaget. Enligt vad Resumé erfar ska avdelningen ges lägre prioritet, men det dementeras av vd:n Henrik Stenlund. – Current Affairs har alltid varit en viktig del av Strix DNA och kommer att fortsätta att vara det, säger Henrik Stenlund till Resumé,

Ämnen i artikeln:

StrixHasse AroHenrik Stenlund

MH

Magnus Helander


Avdelningen för samhällsjournalistik, "Current affairs", har setts som ryggraden i Strix verksamhet, med prisade program som Insider, Efterlyst och Stalkers.

Enligt uppgifter till Resumé ska ledningen ha beslutat att trappa ner på genren för att i stället prioritera utvecklingsavdelningens nöjesformat –  något som ska ha utlöst ett internt bråk och delat bolaget i två läger.

Nyligen slutade Hasse Aro – han dementerade dock att avhoppet skulle bero på eventuella interna stridigheter.

Nu kan Resumé berätta att Mikael Ekman, chef för samhällsjournalistiken, lämnar Strix.

Mikael Ekman  producent och journalist, är även verksam på Expo och känd för sitt engagemang mot högerextremism och rasism.

Resumé har inte kunnat nå honom för en kommentar, men vd:n Henrik Stenlund bekräftar att Ekman lämnar Strix.

–      Det är helt odramatiskt. Mikael har arbetat ganska många av sina yrkesverksamma år på Strix. Det är naturligtvis alltid tråkigt att människor väljer att gå vidare, men också väldigt naturligt. I den här branschen flyttar människor på sig mest hela tiden, säger Henrik Stenlund.

Enligt Henrik Stenlund stämmer inte uppgifterna om nedtrappad samhällsjournalistik.

– Current Affairs har alltid varit en viktig del av Strix DNA och kommer så fortsätta att vara. Vi har inga planer på att avveckla den, utan ser tvärtom stor potential i genren. En genre som vi är mycket duktiga på, säger Henrik Stenlund.

Vad prioriterar ni högst nu?
– Vi har ett brett fokus på alla områden vi arbetar med. Jag skulle gärna berätta om våra framtidsplaner, men med hänsyn till mina kunder och den kanske inte helt sunda konkurrenssituationen på marknaden så kan jag inte gå in på detaljer.

Får ni in några nya medarebetare?
– Vi har en ständig ström av människor som kommer och går. Och vi är alltid intresserade av att rekrytera talanger och stjärnor till Strix.

Hur ser du på läget för Strix?
– Väldigt positivt. Det är en tuff bransch, men vi har hävdat oss väldigt bra. Vi går från 2013 som blev ett fantastiskt år för oss in i 2014 med en fin tillväxt och en god lönsamhet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev