Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Guillous Babel-dröm i kras

Publicerad: 4 januari 2012, 14:58

Jan Guillou.

Foto: Emma Andersdotter Lindberg.

SVT vill fortfarande inte avslöja vem som tar över Babel – trots att det är klart. Jan Guillous drömkandidat är dock inte aktuell. – Jag kommer inte att bli programledare för Babel igen, säger Eva Beckman, chef för SVT Kultur.


Ämnen i artikeln:

BabelJan GuillouSVT

Spekulationerna är i full gång – vem ska ta över Babel efter Daniel Sjölin? SVT gjorde klart med hans efterträdare före jul. Men än så länge är det locket på som gäller.

SVT Kommunikation vill dra ut på spänningen och göra ett pr-nummer av programledarskiftet.

Resume.se har gjort en rundringning i författar och kulturkretsar. Många har sina egna drömkandidater för jobbet. Som exempelvis Jan Guillou.

Eva Beckman skulle vara bäst. Hon har varit bäst. Daniel Sjölin var bra, men Eva Beckman var ännu bättre, säger Jan Guillou till Resume.se.

Eva Beckman är i dag kulturchef på SVT. Hon gör Guillou besviken genom att meddela att en comeback i Babel inte är aktuell.

– Det var ju roligt att höra att Guillou tycker det. Men jag kommer inte att bli programledare i Babel igen, säger Eva Beckman.

Hon vägrar att avslöja vem som tar över litteraturprogrammet. Flera namn har nämnts i spekulationerna, exempelvis Johanna Koljonen.

– Jag vill inte kommentera några namn, säger Eva Beckman.

Björn Wiman, kulturchef på DN:

– Jag skulle gärna se ett helt annorlunda litteraturprogram av tyskt snitt, lett av till exempel Aris Fioretos.

Karin Olsson, kulturchef Expressen, har en annan favorit.

Philip Teir, författare, kulturchef på Hufvudstadsbladet och medarbetare i Expressen. Han är både bildad och rolig, och talar dessutom en så vacker finlandssvenska som skulle göra sig bra i tv. Författaren och kritikern Martina Lowden vore också ett utmärkt val.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

BabelJan GuillouSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.