måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gunnar Lindstedts nya dubbeljobb

Publicerad: 2 juni 2010, 12:22

Journalisten Gunnar Lindstedt gör i veckan tv-debut i SVT:s Uppdrag Granskning. Reportaget som handlar om Sparbanksstiftelserna kommer även att publiceras i Veckans Affärer.

Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerUppdrag Granskning

TR

Tobias Rydergren


Gunnar Lindstedt var tidigare reporter på Veckans Affärer på heltid, men ställde till stort bråk då ha petades från tidningen av dåvarande chefredaktören Pontus Schultz. Sedan i våras är han tillbaka som krönikör i tidningen.

Men i veckans nummer av tidningen blir det ett rejält reportage. Men det räcker inte med tidningen utan det blir även ett program för Uppdrag Granskning nu i veckan.
– De frågade om jag var intresserad och jag ville testa om jag kunde göra tv. Sedan tror jag att det är framtiden att göra reportage för fler medier, speciellt när det rör sig om större granskningar, säger Gunnar Lindstedt.

Reportaget som publiceras och sänds i veckan handlar om hur Sparbanksstiftelserna satsade miljarder för att rädda Swedbank under finanskrisen. En räddningsaktion som ledde till att det mesta av pengarna gick upp i rök och Folksam tog över som största ägare av banken.

Gunnar Lindstedt fortsätter gärna att jobba för Uppdrag Granskning:
– Jag hoppas att det blir fler möjligheter. Sedan fortsätter jag att jobba för Bonniers olika tidningar. Jag trivs bra med det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev