Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

GW om kritiken: ”Publiken får ta ställning”

Publicerad: 15 januari 2015, 15:03

Leif GW Persson stressar inte upp sig över premiären.

I nästa vecka har en amerikansk serie baserad på Leif GW Perssons romanfigur Everett Bäckström premiär. Men SVT-profilen är inte nervös. – Det är flera amerikanska tidningar som gett en bra recension också, säger Leif GW Persson.


Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Resumé skrev i morse om att den amerikanska serien som är baserad på Leif GW Perssons romanfigur fått kritik av tidningen People. Om den säger han:

– Jag har inte läst det men kritiken är i så fall blandad – det är flera stora tidningar som gett en bra recension. Så är det alltid – allt annat är konstigt.

Tidningen skrev bland annat "skippa serien" och menade att figuren gjorts tidigare – men den gången var serien House.

– Den var om läkaren och det här handlar om en polis. Jag har inte läst artikeln du berättar om – och serien har fått goda recensioner av många. Det här får bli en fråga för publiken att ta ställning till.

Är du nervös inför premiären?
– Det är inte sådana saker som gör mig nervös – det är en vanlig affärsuppgörelse. Nervös blir jag av rent personliga saker.

Har du sett serien i förväg?
– Nej, jag har avstått medvetet för jag vill se alla i ett sammanhang och sedan ta ställning till vad jag tycker om den.

Har du inte känt att du vill kunna påverka innehållet?
– Nej, det har jag inte. De har köpt rättigheterna – så det är inget konstigt.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.