Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

GW:s hemliga kuvert lyfte Veckans brott

Publicerad: 20 februari 2013, 11:23

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson slog publikrekord

Förväntningarna på Leif GW Perssons hemliga kuvert ledde till publikrekord för gårdagens avsnitt av Veckans brott.


Förväntningarna var stora inför gårdagens avsnitt av Veckans brott. Alla var nyfikna på innehållet i Leif GW Perssons hemliga kuvert, där han har skrivit lösningen på den famösa boskapsstölden i Katrineholm.

Så nyfikna att avsnittet slog publikrekord med 1 340 000 tittare.

– Jag kan säga att jag delar analysen att det skulle bero på kuvertet, säger Camilla Kvartoft, programledare för Veckans brott. Intresset har verkligen varit stort.  Men vi överträffade bara vårt förra rekord med 50 000 tittare, så vi ligger ganska högt även utan kuvert.

Men något svar på frågan om vad som ligger bakom kostölden, fick inte tittarna i går. Leif GW Persson hänvisade till att det nu fanns en gripen och att han vill låta rättsystemet ha sin gång innan han presenterade sin lösning.

– Det ledde inte till någon tittarstorm, säger Camilla Kvartoft. Vi har fått massor med mejl från tittare efteråt, men det är ingen som känner sig lurad. Det flesta förstår Leifs bevekelsegrunder.

Leif GW Persson var i går, än en gång, väldigt frispråkig i sin kritik av Katrineholmspolisen. Bland annat sa han att om han blev mördade ville han på inga villkor att dådet skulle utredas av Katrineholmspolisen. Han var till och med beredd att avsätta pengar att betala någon annan att utreda mordet.

– En av programmets styrkor är Leifs rättframhet och frispråkighet, säger Camilla Kvartoft. Publiken förstår att det är Leifs egna åsikter som kommer fram. Samtidigt tvekar han inte att hylla poliser som han anser är kompetenta.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.