Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

GW:s serie får kritik från USA: "Skippa den"

Publicerad: 15 januari 2015, 07:06

Leif GW Persson.

Foto: Jens Gustafsson.

SVT-profilen Leif GW Perssons nya serie möts av kritik från amerikanskt håll, en bild från manifestationen i Paris i söndags har varit föremål för retouchkrig mellan medier och Snapchats nya videoannonser är svindyra. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


GW:s serie får kritik: "Skippa den"
USA:s största veckotidning People är skeptisk mot SVT-profilen Leif GW Perssons nya serie baserad på hans romanfigur Everett Bäckström. "Skippa serien", skriver tidningen och menar att storyn redan gjorts tidigare.
"När det utspelades på ett universitetssjukhus i New Jersey hette det "House", skriver People. Men tre andra amerikanska tidningar gör i alla fall tummen upp. US, Vanity Fair och Star tror på serien som har premiär den 22 januari, skriver Aftonbladet.

Uppgifter: Snapchats nya videoannonser svindyra
När meddelandeappen Snapchat tar betalt för sina tv-reklamliknande annonsformat kostar det annonsörerna enorma summor, enligt uppgifter till Adweek. Enligt uppgifterna, som kommer från källor som Snapchat försökt sälja annonser till, handlar det om inte mindre än 6 miljoner kronor om dagen. Mc Donalds, Samsung, Macy's och Electronic Arts tillhör de som hittills nyttjat annonsmodellen, men det finns inga uppgifter på hur mycket de fått betala. Det skriver Adweek.

Bildretouchkrig mellan medier
I söndags marcherade många av världsledarna genom paris gator i en manifestation mot attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo som ägde rum förra veckan. Bilder på ledarna kablades ut i media, men den ultraortodoxa israeliska tidningen HaMevaser valde att sudda bort de fyra kvinnor som fanns på bilden, bland andra Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Nu har svaret kommit. Den irändska satirsajten Waterford Whispers har helt enkelt plckat bort varenda man - och Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt av oklar anledning. Kvar på gatan står tre kvinnor på en i övrigt tom plats, skriver DN. Bilden har i skrivande stund fått över 1600 delningar på Twitter.

Släpper pilotversion av Facebook at work
För ett halvår sedan stod det klart att Facebook jobbade på en version för arbetsplatser - och nu har Facebook at Work släppts både som webbsida och som app. Än så länge är det pilotversioner men den slutliga produkten ska vara klar inom en snar framtid, skriver Recode (via Omni).

Nyhetsankarets uppmaning: "Vi måste döda muslimska terrorister"
"Vi behöver döda dem, vi behöver döda dem". Det säger Jeanine Pirro som är programledare på amerikanska Fox News live i en sändning som visades i USA i söndags och säger sig syfta på "de radikala muslimska terroristerna".
"Du är i fara. Jag är i fara. Vi är i krig, och det kommer inte att ta slut", ska proglamledaren sagt i en hård och uppviglande ton som väckte starka reaktioner i sociala medier. Det skriver Metro.

Oldsberg kan lämna "Bingolotto"
Efter vårens säsong kan Ingvar Oldsberg hoppa av Bingolotto, trots att han då bara kommer att ha programlett långköraren i knappt ett år.
– Jag har inte bestämt mig för om jag vill fortsätta. Det finns så mycket jag vill göra, säger han till Aftonbladet.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.