måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

GW:s serie lockade åtta miljoner

Publicerad: 26 januari 2015, 07:00

GW:s serie Backstrom fick miljonpublik i USA, Natalia Kazmierska menar att The Suns målgrupp är feminister snarare än män och Jan Scherman bjuder på tips för att hålla liv i gammel-tv:n. Det är några av nyheterna från i helgen.

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanAlex SchulmanLeif GW PerssonFilip och FredrikHänt ExtraNatalia Kazmierska

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


GW:s serie lockade åtta miljoner
"Backstrom" - den amerikanska serie som baserar sig på SVT-profilen Leif GW Perssons romanfigur Evert Bäckström. I fredags hade serien premiär i USA, och då sågs den av åtta miljoner. Även om tittarsiffrorna kan tyckas höga, får de betyget godkänt från Deadline Hollywood. Serien har fått både ris och ros i amerikanska medier. I Sverige har serien premiär den 1 februari i TV3, skriver TT.

Kazmierska om tuttsidan: Målgruppen är feminister
I förra veckan spreds nyheten att brittiska The Sun ska plocka bort den klassiska page 3 - sidan som traditionellt sett fyllts med bilder på kvinnor utan tröjor. Aftonbladets Natalia Kazmierska skriver i en krönika att målgruppen inte är männen - utan feminister.

"Numera är det lika viktigt för The Sun att häckla den växande brittiska kvinno­rörelsen som att sprida bröst till massorna. Tilltaget denna vecka var ett tydligt försök att retas med de feministkampanjer som kritiserat utviken (...) Det finns något väldigt ­komiskt i att en av världens största papperstidningar ­ägnar sin dyrbara sida tre åt ett par tuttar, skriver hon i Aftonbladet.

Jan Schermans knep för att få oss tillbaka till "gammel-tv"
Aftonbladets tv-chef Jan Scherman skriver i en text på SvD i dag om ändrade tittarvanor för gammel-tv. Han tror att det faktum att vi tittar 6 minuter mindre på tv om dagen per person beror på osäkerhet och rädsla. Han säger sig ha lagt märke till att de mest sedda programmen bara är "gamla godingar".

"Scenförändringen är omvälvande. Just därför borde det vara värt att reflektera över behovet av att våga, utmana och ta risker. Mer experimentlust skulle kunna vara ett sätt att förlänga livet på en tv-bransch där hockeyklubban pekar brant nedåt", skriver Scherman.

Schulmans uppmaning till Hänt Extra: "Ta ansvar"
Alex Schulman går till attack mot Regina Lunds medverkan i tidningen Hänt Extra. Varje vecka svarar nämligen skådespelaren på tittarnas frågor om deras avlidna anhöriga. "Den rösten måste tystas", menar Schulman på grund av att han inte anser henne vara ett röst att ta på allvar. "Texterna måste upphöra att publiceras. Någon som är klokare än Regina måste ta ansvar", skriver Alex Schulman.

Kyrkans nya sociala medier-strategi
Sajten krisinformation.se skrev i helgen om TT:s telegram om domedagen. På Twitter fick de svar - från svenska kyrkan i Wien.
"Ang. Domedagen. Inte hört något från "Chefen" ännu. Meddelar er om det sker en förändring", skrev de. Sedan tipsade de om att höra sig för med svenska kyrkan i Uppsala, på grund av deras närliggande "hedniska Ragnarökskullar". Då svarar kyrkan i Uppsala: "Här är tyst som i graven. Tror @liekvinnan är på AW."
Här kan du följa konversationen.

Filip och Fredriks nya film rosas
TV-parets nya dokumentärfilm "Trevligt folk" har biopremiär på onsdag - men rosas redan nu, både på Twitter och bland annat av Aftonbladets recensent Jan-Olov Andersson. Filmen handlar om ett somaliskt bandylag som tar sig till VM i Sibirien.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev