Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gynning och Berg nära Idol-comeback

Publicerad: 6 december 2007, 11:47

TV4 vill ha tillbaka succéduon Carina Berg och Carolina Gynning till ”Idol”-finalen på fredag. Och det är nära att bli verklighet. – Alla är positiva. Om allt klaffar kommer de att vara med, säger Pelle Porseryd, projektledare för Idol till Resume.se.


Carina Berg och Carolina Gynning. Foto: TV4.

På fredag är det final för TV4:s ”Idol”. För första gången hålls galan i Globen, vilket gör det till en betydligt större produktion än tidigare år.

– Det blir en storslagen galakväll. Större scen och mycket mer ljus. Dessutom är det första gången vi har en helkvinnlig final, vilket är historiskt, säger Pelle Porseryd.

TV4 gör nu allt för att få tillbaka succéduon Carina Berg och Carolina Gynning till finalen. Många tittare sörjde när de ersattes av Peter Jihde som programledare tidigare i höst.

– Alla är positivt inställda. Men vi vet ännu inte hur programmet ska se ut, vilka roller de ska ha och om de hinner vara med. Carolina har fått klartecken från Kanal 5, så om allt klaffar så kommer de definitivt att vara med.

Pelle Porseryd lovar många överraskningar i finalen. En som redan är klar är att den första amerikanska Idol-vinnaren, Kelly Clarkson, uppträder i finalen.

I fredags sattes ett röstningsrekord för en icke-final i Idol med cirka 700 000 röster.

– Vi har som mål att slå röstningsrekord och få vår andra kvinnliga Idol-vinnare, säger Pelle Porseryd.

Tina Nordström med partner. Foto: Andreas Lundberg/TV4.

När Idol tar slut tar TV4:s andra folkkära program, ”Let’s dance”, vid. Nu är det klart vilka dansarna är.

De är speedway-världsmästaren Tony Rickardsson, gympingdrottningen Susan Lanefelt, revykungen Ulf Larsson, violinisten Linda Lampenius, mannen med de gyllena skorna Rickard Herrey, programledaren Tilde Fröling, tv-kocken Tina Nordström, idolen Danny Saucedo, skådespelerskan Mi Ridell, Bygglovs-snickaren Matte Carlsson, sångerskan Dilba och tv-bonden Karl Petter Bergvall.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.