Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Gynnings flytt bakslag för Kanal 5

Publicerad: 14 maj 2008, 10:04

Carolina Gynning lämnar Kanal 5 efter bara ett år. Kanalen ville ha kvar Gynning men kunde inte enas med programledarprofilen. – Vi kom inte riktigt överens om nästkommande projekt, säger programchefen Lars Beckung till Resume.se.


Kanal 5:s programchef Lars Beckung. Foto: Andreas Elgstrand.

Carolina Gynnings övergång till TV4 är ett bakslag för Kanal 5 som skrev ett miljonkontrakt med Gynning när hon värvades från TV4 i fjol, och "Femman" hoppades på ett långsiktigt samarbete.

Kanal 5 har hårdlanserat Gynning och hennes egna program "I huvudet på Gynning" gick hem hos tittarna.

Enligt tidigare uppgifter sträckte sig Gynnings kontrakt med Kanal 5 fram till årsskiftet. Men enligt programchefen Lars Beckung har det redan löpt ut.

– Jag vill inte gå in på närmare detaljer om kontraktet, men det hela är ganska odramatiskt. Kontraktet har löpt ut och Carolina fick ett erbjudande från TV4 som hon nappade på. Så ser det ut i branschen och man får ha respekt för hennes beslut, säger Beckung.

– Vi är jättenöjda med vårt samarbete med Carolina och pratade med henne om framtiden och vilka projekt vi kunde göra. Men där kom vi inte riktigt överens om vad vi skulle göra, säger Beckung.

Enligt Beckung kommer inte flytten som någon överraskning.

När fick ni beskedet?

– Vi pratades vid förra veckan.

Hur ska ni ersätta henne?
– Vi har flera duktiga programledare på gång, men mer kan jag inte avslöja än.

Läs även: Gynning till TV4

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.