Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

H&M-bossens hårda julnöt till Scherman: ”En svacka i sinnet”

Publicerad: 20 december 2012, 09:03

Jan Scherman, TV4:s styrelseordförande

H&M:s styrelseordförande Stefan Persson talar ur skägget efter Kalla Faktas granskning. Nu bemöter han Jan Schermans anklagelser om censur.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanKalla FaktaTV4Stefan Persson

Under förra veckan avslöjade Resumé att H&M skickat in en anmälan mot TV4:s "Kalla fakta" till Granskningsnämnden, undertecknad styrelseordförande Stefan Persson.

I en krönika i Dagens Industri i måndags liknade TV4:s förre vd som numera styrelseordförande i Nyhetsbolaget Jan Scherman H&M:s styrelseordförande med den kinesiska litteraturpristagaren Yo Mans kärlek till censur under rubriken "Omaka vänner av censur"

Här avslöjade Jan Scherman att Stefan Persson tog kontakt med flera i ledningen på TV4 och inom Bonnierkonceren, däribland Carl-Johan Bonnier:  

Jan Scherman tolkar H&M-bossens agerande som ett bevis på att han velat få till en omredigering av "Kalla Faktas" reportage för att passa Stefan Perssons sak. Något den förre TV4-vd:n ser allvarligt på.

I dag kontrar Stefan Persson via en egen debattartikel i Dagens Industri:

”Vad jag har reagerat mot - främst av säkerhetsskäl - är flygfilmning  med helikopter, på paparazziliknande vis, på mycket nära håll av min  privatbostad. Närbilder på min bostad var på intet sätt nödvändiga för  att belysa de i sak viktiga frågor som tv-programmen behandlade”,  skriver Stefan Persson i Dagens Industri.

Stefan Persson ger även Jan Scherman en verbal tryckspark:

”Att jämföra invändningar mot  närbilder av privata hem med censuren i Kina vittnar om en svacka i  sinnet för proportioner”, skriver han i debattartikeln.

H&M har i två program granskats av TV4:s Kalla Fakta.

Programmen har även lett till ett offentligt bråk. Kalla Faktas redaktion kritiserar H&M för att inte ge en enskild intevju med vd:n Karl-Johan Persson, som i sin tur anklagat Kalla Fakta för att vara ”väldigt vinklat" i en intervju med Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.