Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Häftigt att få dela ut pris med Pelé"

Publicerad: 17 november 2008, 13:02

TV4:s Olof Lundh är redo för ett stort ögonblick. Klockan 21.26 i kväll assisterar han självaste Pelé när brasselegendaren delar ut Fotbollskanalens hederspris.


Olof Lundh. Foto: Resumé.

När Resume.se når Olof Lundh vid 13.30-tiden är han aningen stressad. Det är mycket att stå i. I kväll sänder TV4 Fotbollsgalan och Lundh ska kliva ut på scenen tillsammans med världens bästa fotbollsspelare genom tiderna – Pelé.

– Det känns naturligtvis häftigt. Men Pelé är centralfiguren, jag kommer med ringen (hederspriset) och blommor och är bara med på ett hörn. Det är stort av TV4 och förbundet att få hit Pelé, säger Olof Lundh.

Har du träffat Pelé sen han landade i Sverige i går?

– Nej, jag har inte träffat honom än. Han har ett digert schema och nu är han på Råsunda tillsammans med de svenska VM-spelarna från 1958.

Ska ni repetera ihop?

– Jag är kallad till repetition, men jag tror inte att han kommer att vara där.

Hur het känns Fotbollsgalan i år?

– Den känns het. Pelé och Zlatan kommer. Det fanns en tid när stjärnorna inte kom, på det sättet känns galan het.

Fotbollskanalens hederpris – en ring med svarta diamanter och vitt guld – är tittarnas pris. Det delas ut för andra året i rad. I fjol vann Marta. Hon är nominerad i år igen. De övriga nominerade är Pia Sundhage, Zlatan Ibrahimovic och Janne Jönsson.

Kvällens mest prestigefyllda pris är dock Aftonbladets och förbundets Guldbollen. Zlatan Ibrahimovic är solklar favorit till att ta hem den utmärkelsen i år igen.

1 370 000 tittade på Fotbollsgalan i fjol.

Pelé till Fotbollsgalan

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.