Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hälften av alla unga tittar på nedladdat

Publicerad: 28 januari 2008, 15:39

En färsk rapport från MMS visar att 50 procent av 16-30-åringarna har sett en nedladdad film- eller ett nedladdat avsnitt av en tv-serie den senaste veckan. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med förra året.


Rapporten är på korrekturläsning just nu och släpps i början av februari. Den har gjorts av MMS och bygger på en enkät som skickats ut till 2 500 svenskar under november månad.

Resultatet är både positivt och negativt för film- och tv-producenterna. Å ena sidan är det säkert nedslående för branschen att se en ökning av nedladdningsräckvidden med åtta procentenheter, från 42 procent till 50 procent. Samtidigt visar den att minskade tittarsiffror inte innebär färre tittare. De väljer i stället att se program på andra tider.

– Vi ser en tydlig generationsskillnad. De unga har verkligen tagit till sig det här beteendet. De vill själva bestämma vilken tid de ska se en film eller ett program. Tablåtittandet är inte tilltalande för dem, säger Andreas Wiss är projektledare på MMS till Resume.se.

Enkäten visar att var femte (18 procent) 31-65-åring har sett en nedladdad film eller ett tv-program under den senaste veckan.

Den vanligaste nedladdningsmetoden är bittorrent-teknik, där Pirate Bay är en av de vanligaste sajterna.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.