Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Håller inte med om kritiken"

Publicerad: 20 september 2010, 14:33

SVT:s programledare Kristian Luuk får hård kritik för sina framträdanden i gårdagens valvaka. Men själv håller han inte med om det som har sagts. – Vi hittade en bra balans i programmet, jag håller inte med om kritiken, säger han till TT spektra.


Ämnen i artikeln:

Kristian LuukVal 2010SVT

Kristian Luuk. Foto: Philip Clevenpil.

DN:s kulturchef Björn Wiman går idag till hårt angrepp mot Kristian Luuks insats i valvakan och kanalens beslut att ta in Bert Karlsson till studion. På sin blogg menar han att SVT:s agerande bör bli föremål för en allvarlig eftervalsanalys.

”Vad var tanken? En dokuspåamässig repris av valet 1991? Eller en gestaltning av vår tids paniska rädsla för allvar?” skriver Björn Wiman och fortsätter:

”Den scen som utspelades när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson senare på kvällen anlände till SVT-huset kan – ihop med Luuks möte med Bert Karlsson – gå till historien som en av SVT:s mest förnedrande stunder. Inte bara under denna valrörelse, utan någonsin”.

Slutsatsen av blogginlägget är att SVT bu bör ta konsekvensen av sin nya programpolitik och lägga nästa valvaka i Globen: ”Idoljuryn kan välja statsminister”.

Men Kristian Luuk själv är alltså nöjd med sin insats och programmet som helhet. Han tycker att det kändes okej att hålla fast vid den lättsamma tonen trots att partiledarna var märkbart påverkade av valresultatet.

Eva Landahl, som är ansvarig utgivare för SVT:s valbevakning ställer sig också bakom programledaren.

– Jag tror att det finns mycket anspänning i en valvaka för de inblandade och det kan vara skönt att få dra på munnen lite, säger hon till TT Spektra.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Kristian LuukVal 2010SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.