Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hamilton: Det rör Annie Wegelius privata affärer

Publicerad: 15 januari 2009, 10:49

SVT:s vd Eva Hamilton vill inte uttala sig om Annie Wegelius skattesmäll. – Det rör Annie Wegelius privata affärer från 2002, säger hon via SVT:s presschef Anders Hvidfeldt till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonAnnie Wegelius

SVT:s vd Eva Hamilton. Foto: Erik Esbjörnsson.

Dagens Media avslöjade i går att SVT:s programdirektör Annie Wegelius upptaxeras med 267 898 kronor, varav 76 542 kronor är skattetillägg.

Skattesmällen rör huvudsakligen an aktieförsäljning från 2002 då Wegelius sålde sitt sexprocentiga innehav i det schweiziska bolaget Viviance utan att deklarera vinsten.

Skatteverket har sökt Wegelius flera gånger för att få en förklaring till varför hon inte tagit upp beloppet till beskattning, men Wegelius har inte svarat.

Till Dagens Media säger Annie Wegelius:

–    Skatteverket har av olika skäl inte haft den fulla bilden. Vi för en dialog och när vi har kommit fram till de rätta beloppen kommer jag att, som jag alltid har gjort, ta ansvar.

Beloppets storlek gör att ärendet har skickats vidare till Ekobrottsmyndigheten som ska ta ställning till om hon gjort sig skyldig till skattebrott.

Trots att flera SVT-chefer (Mikael Olsson, Maria Curman och Lasse Weiss) blivit av med jobbet av privatekonomiska orsaker hävdar Wegelius att hon inte är orolig.

– Det är en privat angelägenhet som inte har med SVT att göra. Men det är klart att vi för en dialog om detta. Jag kan inte se en koppling mellan det här och andra så kallade affärer, säger Wegelius till Aftonbladet.

Information om Wegelius skattesmäll har gått ut internt på SVT i dag på intranätet, berättar Anders Hvidtfeldt för Resume.se.

Men vd:n Eva Hamilton, vill alltså inte ge några kommentarer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonAnnie Wegelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.