söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hammar om genuskritiken: ”Fullständigt idiotiskt”

Publicerad: 20 maj 2015, 06:08

Breaking News hade premiär i måndags. Foto: Pressbild.

Filip och Fredriks "Breaking News" får kritik för att bara innehålla vita, medelålders män, SVT publicerade namn på mordmisstänkt av misstag och Zlatan blir pizza. Läs fler nyheter i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Filip och FredrikBreaking NewsAcastMackmyraSofia MirjamsdotterZlatan IbrahimovićTVTv-branschen

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Filip Hammar om genuskritiken: "Fullständigt idiotiskt"
"Breaking News" hade knappt haft en nystart förrän programledarduon Filip och Fredrik fick kritik för att bara bjuda in vita, medelålders män som gäster. I årets säsong är Torsten Flinck kulturreporter och Glenn Hysén kriminalreporter och gårdagens program handlade om att det är synd om mediemannen. Men Filip Hammar slår ifrån sig kritiken.
– Det är fullständigt idiotiskt att man efter en dag ska börja slå fast massa saker, säger Filip Hammar till Expressen.

SVT publicerade mordmisstänkt man av misstag
SVT Gävleborg lade ut namnet på en mordmisstänkt man på sin sajt, trots att han inte dömts. Det hände efter att ett fotografi tagit på en elektronisk skylt utanför rättssalen i Gävle tingsrätt.
– Det ligger ju i sakens natur att det händer att man gör misstag, det är ju ingen som har trott att det här var okej. Det var ett misstag, säger Jimmy Roos, ansvarig utgivare och chef på SVT Gävleborg, till SR.

Nu blir Zlatan pizza
Billys Panpizza blir sponsor till Zlatan Ibrahimovics fotbollslag PSG, både på dam- och herrsidan. I samband med det kommer Billys tacopizza att prydas med Zlatans ansikte. Så nu kan den som vill kombinera både Zlatan, pizza och tacos – allt i ett, skriver Fotbollskanalen.

Acast gör en Netflix – producerar exklusivt
För att sticka ut i mängden av poddplattformar börjar nu svenska Acast producera exklusivt material som är skräddarsytt för deras plattform. Först ut är radiojournalisterna Anton Berg och Martin Johnsons podcast "Spår", skriver Breakit.

Mackmyra: "Olyckligt, märkligt och överdrivet"
I går skrev Resumé om att det svenska prestigewhiskey-märket Mackmyra anklagas falsk marknadsföring. Det handlar om att märket bytt namn på sin whisky "Den första utgåvan" till "Svensk Ek" Nu svarar Mackmyras grundare och vd Magnus Dandanell på kritiken som han tycker är "olycklig, märklig och överdriven".
– Givetvis vill vi vara tydliga med ursprung och spårbarheten även i den nya förpackningen. Vi kommer därför att sätta ut andelen whisky som lagrats på fat av svensk ek på, säger Magnus Dandanell till Di.

"Inte konstigt att förtroendet för journalistiken försämras"
I en krönika i Sundsvalls tidning sågar journalisten Sofia Mirjamsdotter något hon beskriver som en havererad källkoll hos journalister i jakten på klick. Detta med Hela Hälsinglands tiggeriartikel och kvällspressens inköp av falska artiklar i färskt minne. "När jag var liten brukade man säga att "det står i tidningen, alltså måste det vara sant". Och ja, om journalistiken ska överleva måste den faktiskt vara sann. Att kompromissa med sanningen är inte att göra journalistik", skriver hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev