Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han blir Leif GW:s polis

Publicerad: 24 februari 2012, 09:48

Claes Malmberg.

Foto: SVT.

Claes Malmberg ska spela rollen som Leif GW Perssons poliskaraktär Ever Bäckström när SVT filmatiserar en av romanerna. Om det blir Hollywood-film vill GW se James "Tony Soprano" Gandolfini i rollen.


– I  USA har 20th Century Fox Tv har köpt mina Bäckström-böcker "Linda - som  i Lindamordet" och "Den som dödar draken" och alla andra framtida  böcker och berättelser av mig om Bäckström, säger Leif GW Persson till DN.SVT ska filmatisera romanen "Faller fritt som i en dröm" med start i  mars. Filmatiseringen ska bli SVT:s julsatsning i år, skriver DN.
I ett senare skede ska även även de andra två delarna i Perssons trilogi, "Mellan sommarens  längtan och vinterns köld" och "En annan tid, ett annat liv",  filmatiseras.
Rättigheterna har även sålts till USA och om det blir en Hollywood-rulle vill Leif GW Persson att James "Tony Soprano" Gandolfini ska spela Evert Bäckström.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.