Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han driver kamp mot Alzheimer

Publicerad: 13 april 2010, 08:37

TV4-producenten Pelle Porseryds mamma är drabbad av Alzheimers sjukdom. Nu anordar han en manifestation där kändisar ska slå världsrekord i ”togatåg” och samla in en halv miljon kronor till forskningen.


Ämnen i artikeln:

Pelle Porseryd

Pelle Porseryd. Foto: Resume.se.

Den 20 maj i samband med eventet ”Forskning & Hälsa”, tar 50 kända svenskar på sig togor och tågar i Kungsträdgården, Stockholm – man ska slå världsrekord i ”togatåg” och samla in en halv miljon kronor till Alzheimer-forskningen.

Initiativtagare är TV4:s exekutive producent, Pelle Porseryd, vars mamma är drabbad av sjukdomen. 

– Alla behöver inse konsekvensen av Alzheimers sjukdom och bidra till forskningen. Därför måste ämnet synas och höras på ett nytt och överraskande sätt, säger Pelle Porseryd.

Gry Forsell, Carolina Gynning, Adam Alsing, Elin Kling, Magnus Hedman och Alex Schulman är några av kändisarna som medverkar,

– För mig är det självklart att ställa upp och jag gör det inte enbart för att jag har drabbade i min närhet. Jag är också med för att jag är övertygad om att initiativet kan bidra till att öka förståelsen för sjukdomen och att skynda på forskningen, säger Alex Schulman.

Medarrangör i ”Togatåget ”är insamlingsstiftelsen Alzheimerfonden och 1,6&2,6 miljonerklubben – och man har fått in ett antal sponsorer,

– Vi tycker att det hör initiativet är fantastiskt. Tidigare har det här varit en fråga i skymundan och det har funnits för lite pengar till forskning – det är oerhört glädjande nu när starka, unga och arga anhöriga människor tar tag i det och engagerar sig, säger Sven Rosenkvist på Alzheimerfonden till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Pelle Porseryd

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.