Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han erbjuder Dolly Parton sitt jobb

Publicerad: 5 december 2008, 09:00

Tittarsuccén Dansbandskampen lanseras i USA. Som Countrykampen. – Jag kan tänka mig Dolly Parton, Garth Brooks eller kanske Shania Twain som programledare, säger Peter Settman till Resume.se.


Peter Settman. Foto: Resumé.

Det drar ihop sig till final i SVT:s Dansbandskampen – Peter Settmans succéidé som spöat TV4:s ”Stjärnor på is” på lördagskvällarna.

Nu står en export för dörren – Settmans produktionsbolag Baluba har sålt optioner i Finland och Polen och snart lanseras formatet i USA.

– Vi lanserar det i USA under förevändningen countrymusik. Vi plockar upp det landets genuina inhemska musik. USA är en jättemarknad    och det har blivit en trend att söka sig inåt till originalet bakåt, säger Peter Settman.

Formatet ska presenteras på försäljningsmässorna i Las Vegas och New Orleans, för tio stora nätverk och ett antal oberoende producenter.

Enligt Settman är chanserna stora att någon av de stora amerikansk tv-kanalerna nappar.

– Det här kan bli jäkligt bra. Tittarsiffrorna från Sverige är väldigt bra att använda i det här sammanhanget. Programmet har sopat banan med ett stort internationellt format på lördagskvällarna och vi har också bra rating i de yngre målgrupperna.

– Jag kan tänka mig Garth Brooks, Dolly Parton eller kanske Shania Twain som programledare. Det vore väl inte så dumt, säger Peter Settman.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.