Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han gör comeback

Publicerad: 28 april 2011, 07:42

Komikern Björn Gustafsson är tillbaka. Han får en roll i svenska versionen av The Office med Henrik Dorsin i TV4.


Ämnen i artikeln:

SolsidanThe OfficeTV4Jarowskij

Björn Gustafsson. Foto: Resumé.

Som Resume.se tidigare avslöjat har TV4 köpt två nya humorserier av Jarowskij efter succén med Solsidan.

Den ena serien heter ”Tre trappor” –  en uppföljning till Solsidan med Robert Gustafsson i tre olika roller. Den andra är ”Kontoret” – en svensk version av The Office med Henrik Dorsin i huvudrollen i en Ove Sundberg-spinoff om hans arbetsplats. Där får komikern Björn Gustafsson en roll som som karaktären ”Viking”, skriver Expressen.

Efter den stora hysterin i samband med Melodifestivalen 2008 har Björn Gustafsson legat lågt. Men nu gör han alltså comeback. På "Kontoret" som går under namnet Svensk kontorshygien AB härskar Henrik Dorsin. Under sig får han Björn Gustafsson, Kim Sulocki och Sissela Benn.

– Det känns bra att bidra med någonting eget, det vill säga Ove, när man ska jobba med ett redan beprövat material som The Office. Så att det inte bara blir en efterapning. Dessutom är det kul att få vara med i Sveriges, om inte världens, första kombinerade re-make och spin-offserie. En spin-make. Eller re-off, säger Henrik Dorsin i ett pressmeddelande.

Inspelningarna av serien inleds nästa vecka, skriver Expressen. Det blir åtta avsnitt som visas tidigast i höst.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.