Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han gör ”Sverker rakt på”

Publicerad: 2 juli 2010, 13:03

Sverker Olofsson blir nya K-G Bergström hos SVT. Resume.se kan nu avslöja att programmet kommer att heta ”Sverker Rakt på”. Tolv avsnitt är planerade för hösten – premiär den 28 september.


Ämnen i artikeln:

PlusSVTSverker Olofsson

Sverker Olofsson.

Som tidigare kommunicerats tar Sverker Olofsson över som programledare för ett intervjuprogram i SVT.  Nu kan Resume.se avslöja vad programmet ska heta – ”Sverker rakt på”.

– Man kan väl säga så här att K-G Bergströms program har slutat och mitt program uppstår, säger Sverker Olofsson.

”Sverker rakt på” startar alltså den sista tisdagen i september, det vill säga den 28 september. Tolv halvtimmeslånga avsnitt är inplanerade för hösten, där sista programmet går den 13 december. För närvarande förekommer en hel del arbete kring hur programmet ska se ut vad gäller studiomiljön, grafiken med mera. Här befinner man sig dock i ett tidigt skede.

”Sverker rakt på” har redan ett antal gäster klara, men vill inte gå ut med dessa ännu. Klart är i alla fall att det kommer att röra sig om personer med ett stort inflytande över våra liv. Det kan exempelvis handla om alltifrån tyngre politiker och företagsledare till kända forskare med rön som kan påverka mänskligheten i en betydelsefull riktning. Klart är också att det ibland blir fler än en gäst per program:

– Det blir inte som gamla ”Rakt på med KG Bergström”, utan Sverker sätter naturligtvis sin prägel på programmet. Vi kommer att få se nya sidor, samtidigt som vi kommer att känna igen en del av hans drag från Plus, säger Sabine Römer, projektledare för Sverker rakt på hos SVT.

Rakt på med KG Bergström lades ner våren 2009. Tittarmässigt gick programmet bra. Anledningen till nedläggningen var att KG Bergström själv ville hoppa av:

– Så fort det blev klart att KG Bergström inte skulle fortsätta med sitt program började vi att resonera kring ett nytt intervjuprogram och detta ser vi nu frukterna av, säger Sabine Römer.

Till skillnad från Plus som hade ett rasande tempo och ett mycket tydligt fokus på vilka frågor som ska besvaras kommer Sverker Rakt På att vara ett resonerande program. Men då Sverker Olofsson knappast är känd för att ge sig när det gäller att få svar på sina frågor blir Sverker rakt på inget undantag.

– Min image i Plus har ju varit irriterad på gränsen till rasande, men jag har också en trevlig sida och den ska komma fram mer tydligt här även om jag naturligtvis kommer att ha som ambition att få svar på mina frågor, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PlusSVTSverker Olofsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.