Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Han hänger ut Peter Settman"

Publicerad: 24 januari 2011, 09:09

SVT upprörs över kritiken mot Peter Settmans ”Minuten”. Nu ger programdirektören Annie Wegelius svar på Johan Cronemans sågning av programmet.


Ämnen i artikeln:

MinutenAnnie WegeliusPeter Settman

Annie Wegelius, SVT. Foto: Hanna Teleman.

Det är i SVT:s interntidning ”Vi på tv” som Annie Wegelius går på offensiven mot kritkerna av ”Minuten”. Framför allt är det Johan Cronemans sågning av programmet som hon vänder sig emot.

”Men nu ska jag inte hänga upp mig på Cronemans raljanta retorik, även om jag börjar bli förbannad över att han hänger ut Peter Settman på ett otidsenligt sätt när han gång på gång vill hävda att Peter skulle ha ett osunt inflytande över SVT:s utbud” skriver hon in en krönika.

Kritiken från Johan Cronemans håll handlar om att Minuten är ett skräpprogram som inte hör hemma i public service-tv. Enligt honom är det bara ”räknenissarna” på SVT som tycker att programmet ska finnas i tablån. Men Annie Wegelius menar inte oväntat att programmet vänder sig till en bred målgrupp, och att det visst fyller en funktion. Hon skriver:

”Jag kan inte förstå varför Croneman och andra med motsvarande lite förlegade syn på public service undrar hur ett program som Minuten kan ingå i vår definition av public service”.

Enligt Annie Wegelius har inte de breda programmen ökat på bekostnad av de smala. Men samtidigt lyckades SVT med bedriften att få in 95 program på topp 100-listan över de mest sedda i fjol.

”Man behöver inte vara siffernisse för att tycka att det är ett härligt bevis för att alla ni har gjort ett kanonjobb!” avslutar hon sin krönika i interntidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.