Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han kommenterar finalen i fotbolls-VM

Publicerad: 3 maj 2010, 13:27

Nej, inte Staffan Lindeborg – Chris Härenstam får prestigeuppdraget att kommentera finalen i fotbolls-VM i sommar.


Ämnen i artikeln:

SVTFotbolls-VM

Chris Härenstam.

I dag kom nyheten att veteranen Staffan Lindeborg får stå tillbaka för Chris Härenstam i VM i Sydafrika. De båda turas om att kommentera SVT:s matcher i turneringen, men Chris Härenstam får det finaste uppdraget – finalen.

– Det känns som att Chris har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och han förtjänar verkligen den här chansen. Staffan Lindeborg hade också kunnat kommentera finalen. Men bara en får göra det och då valde vi så här, säger SVT:s sportchef Per Yng till Sportbladet.

– Staffans meritlista lider knappast någon brist på stora finaler. Chris är en väldigt bra kommentator och det var hans tur nu, säger fotbollsredaktör Max Bursell till Sportbladet.

SVT:s experter är Glenn Strömberg och Tony Gustavsson. SVT:s mobila VM-studio leds av David Fjäll. Jane Björck ska stå för referat och intervjuer från de stora matcherna. VM bevakas även av reportrarna Stefan Åsberg, Jens Lind och Rickard Ekman.

På plats i studion i Stockholm finns programledaren Mats Nyström och experten Ola Andersson.

SVT, som delar tuyrneringen med TV4, visar 32 direktsända matcher, däribland alltså finalen. Matcherna sänds i i SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen och SVT Play.

Premiären för SVT är Frankrike-Uruguay kl 19.30 fredag 11 juni.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTFotbolls-VM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.