Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han leder SVT:s nya mångmiljonsatsning

Publicerad: 8 oktober 2008, 11:35

SVT:s mångmiljonsatsning i vår: ”Mästarnas mästare” – ett program där idrottsprofiler tävlar om vem som är den bäste atleten. Programledare: Micke Leijnegard.


Micke Leijnegard. Foto: Andreas Alfredsson.

Programmet produceras av Meter Film & Television och spelas in i Spanien där elva svenska idrottsmästare ska bo ihop och tävla om titeln ”Mästarnas mästare”. Programledare blir tidigare sportankaret Micke Leinegard, numera programledare i SVT:s morgonsoffa.

– Det känns grymt häftigt att få leda en så stor nöjessatsning på SVT. Programidén är en perfekt mix av saker jag gillar: den snillrika tävlingen där den mest kompletta idrottsstjärnan vinner och dygnetruntbevakningen av stjärnorna där jag kanske kommer att få svaren jag aldrig fick när jag intervjuade dem som sportreporter, säger Mikael.

Bland deltagarna finns Thomas Wassberg, Ara Abrahamian, Emma Igelström och Erica Johansson.

SVT vill inte tala om vad programmet kostar, men uppger att det handlar om miljoner.

Programmet är ett belgiskt format (originaltitel ”Eternal glory”) och serien består av tio timslånga avsnitt. Programmet sänds i SVT1 vintern 2009.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.