Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han leder TV4:s nya frågesport

Publicerad: 23 augusti 2013, 10:43

Foto: Pressbild.

Nisse Edwall gör debut i TV4 som programledare för frågesporten Bullseye. Han har mycket tv-erfarenhet från MTV, SVT, UR och ZTV, men är också en radioprofil med Nisses fredag i P3 och Pappapodden med Nisse och Manne.


Ämnen i artikeln:

PlanTV4

– Det har länge varit en dröm att få leda en frågesport, hoppas att  publiken tycker att det är lika roligt som jag, säger Nisse Edwall i en  kommentar.

Bullseye är en frågesport vars devis är ”tid är pengar”. Det gäller både att vara allmänbildad och kvicktänkt.

En  av tre deltagare går vidare till finalen och hamnar därmed i  programmets mittpunkt – bullseye.

Finalisten får svara på specialfrågor  från ett ämne som man själv har valt.

Sista utmaningen är ett välja  kvitt eller dubbelt.

Vinstpengarna delas mellan Plan som ska använda dem till att stödja flickors rättigheter i samhället och vinnaren - det internationella projektet kallas Because I am a Girl - och vinnaren.

–  Vårt arbete visar att flickors utbildning är ett av de mest effektiva  sätten att minska fattigdom. Med vår medverkan i Bullseye vill vi sprida  kunskap om flickors situation och få fler svenskar engagerade i barns  rättigheter genom att bli faddrar, säger Anna Hägg-Sjöquist,  generalsekreterare på Plan Sverige i en kommentar.

Bullseye drar igång den 2 september i TV4.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PlanTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.