Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han ska samordna TV4 och Canal Plus

Publicerad: 3 december 2008, 16:06

Igår skrevs affären mellan Canal Plus och TV4 slugiltigt under. Under kvällen igår började TV4 marknadsföra sin nya systerkanal. Idag på eftermiddagen presenterades affären för TV4:s anställda.


Johan Kleberg har utsetts till projektdirektör med ansvar för att samordna TV4-Gruppen och Canal Plus. Foto: TV4

– Vi berättade att affären nu äntligen är i hamn och att vi nu kan börja jobba ihop med Canal Plus, säger Johan Kleberg.

Ansvaret för att samordna de båda verksamheterna landar på Johan Kleberg, som också är vd för TV4 Sport. Han får titeln projektdirektör och blir också vice ordförande i Canal Plus. Ordförandeklubban tar vd Jan Scherman. Johan Kleberg ser nu att TV4-Gruppen har lagt ett par viktiga pusselbitar.

– Nu finns vi som fri-tv, mini-pay och premiumkanaler. Dessutom är vi representerade i alla nordiska länder utom Island.

Hur förändrar ni organisationen?
– Det blir några mindre justeringar. Ekonomi- juridik och planeringen av Canal Plus filmkanaler flyttas till TV4. I övrigt kommer Canal Plus fortsätta vara ett eget bolag med en egen ledning som sitter kvar på Regeringsgatan.

Blir det några uppsägningar?
– Vi ser över det, men det kommer att bli i väldigt begränsad omfattning i så fall. Besked ska lämnas innan jul.

TV4-Gruppen har TV4 Sport och TV4 film, kommer ni att flytta några program mellan dem och Canal Plus?
– Det kommer i princip bli väldigt få sådana förändringar. Vi kommer att göra NHL- och premierleaguemagasin i TV4 Sport, men inte visa några matcher. Filmrättigheterna går inte att föra över, eftersom de gäller för en betalkanal. Däremot blir TV4 Film och TV4 Sport viktiga kanaler när vi ska marknadsföra Canal Plus.
– Vi började förresten marknadsföra Canal Plus redan igår när affären var undertecknad.

Men ni kommer väl att få andra muskler när det gäller inköp av framtida rättigheter?
– Självklart kan vissa rättigheter passa för samtliga kanaler.

EBU förlorade OS-rättigheterna igår?
– Det tror jag framförallt är en rättighet som passar i fri-tv.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.