Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Han startar Meter Formats

Publicerad: 2 mars 2011, 12:50

Meter startar nu Meter Formats. Huvudansvarig blir Vigor Sörman, mångårig utvecklingsproducent på Meter Television. – Det finns ett sug efter svenska programidéer utomlands, säger han i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Vigor SörmanMeter Television

Vigor Sörman. Foto: Pressbild.

Produktionsbolaget Meter Television inleder nu vad man kallar en ”formatoffensiv”. Som ett led i detta bildas det nya bolaget Meter Formats, vars inriktning blir att formatera redan existerande idéer.

I korthet innebär det att man kommer ”fokusera på format som från början är utvecklade för att vara attraktiva internationellt och som i sitt innehåll inte är bundna till särskilda karaktärer eller lokala företeelser”. Meter Formats ansvarar även för att utveckla och paketera existerande Meter-program.

– Det finns ett sug efter svenska programidéer utomlands. Flera av Meters mest framgångsrika format har under åren exporterats till andra länder. Nu lägger vi i en extra växel genom att redan i utvecklingsfasen tänka internationellt. Vi har smygstartat lite under vintern och har sålt tre nya format i Sverige som vi kommer att lansera på MIPTV i Cannes i april, säger Vigor Sörman i ett pressmeddelande.

Vigor Sörman är sedan tidigare utvecklingsproducent på Meter Television.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.