Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hånade SVT:s kvinnor – tvingades backa

Publicerad: 14 juni 2010, 09:45

TV4s kommentator Jesper Hussfelt hånade kvinnliga fotbollsexperter på sin Facebooksida. De kontroversiella kommentarerna togs snabbt bort – efter en uppsträckning av chefen. – Vi har hanterat den där frågan internt. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Hans Pekkari sportchef på TV4.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Jesper Hussfelt. Foto: TV4.

I fredags började Jesper Hussfelt kommentera SVTs VM-bevakning på sin Facebooksida. Närmare bestämt public service-bolagets kvinnliga expert ”Hanna Marklund”.

Han konstaterar att andra länder har gott om namnkunniga före detta fotbollsstjärnor som experter i sina studios.
”I Sverige sitter Hanna Marklund. Möcke bra. Kvoteramera.se.” skrev Jesper Hussfelt på sin Facebooksida.

Han skrev även ett sarkastiskt meddelande om hur han väntat i fyra år på att få höra Hanna Marklund uttala sig i SVT och ännu ett där han undrar om SVT kvoterar.

Till saken hör att SVT har Frida Östberg som expert i sin studio inte Hanna Marklund.
När Aftonbladet intervjuar Hussfelt för att fråga om det är henne han menar ursäktar sig TV4-profilen med att han är i Sydafrika och inte vet vad han egentligen menade.
Kommentarerna bortförklarar han som ett internskämt med sina journalist kollegor.
– Det var bara internhumor. Skriver man på en blogg eller på en twitter är det för en massa människor. På Facebook är det för folk man känner, säger Jesper Hussfelt till Aftonbladet.

TV4 gjorde inte samma bedömning. Hans Pekkari vet mycket väl vad det handlar om när Resumé ringer. Han bekräftar att han varit inblandad i att diskutera och lösa situationen. 

Kommentarerna är nu borttagna från Jesper Hussfelts Facebooksida.
– Så gör man ju. Många statusuppdateringar skriver man, låter de ligga några minuter, och tar sen bort dem. För att folk inte ska missförstå, säger han till Aftonbladet.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.