Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hånet mot Ronaldo

Publicerad: 9 oktober 2008, 11:39

Här hånas Portugal och superstjärnan Cristiano Ronaldo inför VM-kvaldrabbningen mot Sverige. I annonsen har Ronaldo en nappflaska med diamanter på. – Han har ju en diamantgrej i örat och gråter också väldigt lätt, säger Jonas Frank på reklambyrån Storåkers McCann.


Annonsen där Portugals landslag och framför allt Cristiano Ronaldo hånas.

Storåkers McCann har gjort uppmärksammade annonser inför Sveriges Matcher på TV8 tidigare. Inför Frankrike-matchen plockades fjädrarna från den franska tuppen och inför Ungern-matchen välkomnades de ”bonniga” ungrarna med ett par smutsiga gummistövlar i Ungerns färger.

Den gången kom ett häcklande svar tillbaka i form av IKEA-inspirerade skämtannonser i flera ungerska dagstidningar.

I kampanjen inför TV8:s VM-kvalsändning på lördag hånas nu det portugisiska laget i allmänhet och storstjärnan Cristiano Ronaldo i synnerhet.

– Vi har gjort en annons med glimten i ögat där vi har nappflaskor i stället för vattenflaskor. De är ett ungt lag och Ronaldo har ju en diamantgrej i örat så vi har satt små diamanter på flaskan. Han gråter ju väldigt lätt också så det passar bra, säger Jonas Frank, ad på Storåkers McCann.

– McCann-nätverket är ju stort så vi har skickat ner annonsen till kreatörer i Portugal, så vi får se – det vore kul om vi får något svar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.