Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hannibal Kanal 5:s stora måndagshopp

Publicerad: 5 april 2013, 10:58

Mads Mikkelsen studerar sina råvaror

Foto: NBC

I går hade tv-serien Hannibal med Mads Mikkelsen i huvudrollen, premiär i USA. Och redan på måndag sänder Kanal 5 den högprofilerade serien.


Ämnen i artikeln:

NBCKanal 5

Sedan premiären av filmen "När lammen tystnar" har psykiatern, seriemördaren och kannibalen Hannibal Lecter varit populärkulturell ikon. Så egentligen var det bara en tidsfråga innan han blev tvserie.

Igår torsdag hade Hannibal, med Mads Mikkelsen i rollen som allas favoritgourmé, premiär på NBC i USA.

Och redan på måndag sänds det första avsnittet på Kanal 5.

– Det har blivit allt viktigare att köra våra sändningar tätt efter de amerikanska, säger Kanal 5:s inköpschef Katarina Eriksson. Och tätare än så här klarar vi inte, om vi inte får materialet i förväg.

Serien produceras av det franska företaget Gaumont och även om NBC skulle släppa serien efter några avsnitt, så är Kanal 5 garanterade 13 avsnitt.

– Vi köpte serien för nästan ett år sedan innan något var inspelat, säger Katarina Eriksson. Det kändes som att den skulle kunna bli riktigt bra. Och när det stod klart att Mads Mikkelsen skulle spela huvudrollen, så blev det ju lite av en jackpot för oss i Norden.

Serien utspelar sig mellan filmerna Hannibal Rising, som beskriver Hannibals uppväxt och Red Dragon. Och naturligtvis spelar ätandet en stor roll i serien. Så stor att stjärnkocken och restaurangägaren José Andrés roll som matkonsult framhålls i förtexterna.

Efter varje avsnitt kommer NBC att publicera recepten på det som äts i serien på hemsidan, dock baserade på råvaror som inte kräver att man offrar sina grannar.

– Vi har inte klart med om vi kan göra något liknande, säger Katarina Eriksson. Vi ska träffa NBC i nästa vecka och då kommer nog den frågan upp.

I skrivande stund finns inga redovisade tittarsiffror för Hannibal, men recensionerna i media har varit såväl översvallande som ljumma. New York Times recensent anser att Mads Mikkelsen helt saknar den humor som Anthony Hopkins begåvade Hannibal med i När lammen tystnar, medan branschtidningen Varietys tvkolumnist Brian Lowry kallar Hannibal "den smakligaste serien bolaget sänt på mycket länge".

– Vi hoppas naturligtvis att tittarsiffrorna ska vara höga i USA eftersom det innebär att det pratas och skrivs mer om serien även i Sverige då, säger Katarina Eriksson.

Serien är en del av Kanal 5s måndagsblock och fungerar som lead in för Filip och Fredriks nya show "Nugammalt".

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

NBCKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.