Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här är de nya drakarna

Publicerad: 24 oktober 2013, 14:34

Patrick Grimlund, programledare för Draknästet.

En godismiljonär, ett styrelseproffs, en serietidningskung, en textildrottning och en näringslivsraket. Det är deltagarna i nya Draknästet, som går på TV8 nästa vår. Programmet leds av Patrick Grimlund från Lyxfällan.


Ämnen i artikeln:

SVTDraknästetLyxfällanTV8

Draknästet, eller som programserien heter i England Dragon´s Den, är en stor  succé. I Sverige gick programmet i två säsonger i SVT, 2009-2010, innan  det lades på is.

Som Resumé tidigare har berättat är det dags för en ny säsong – denna gång i TV8.

Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund leder programmet.

Programidén går ut på att låta fem ”affärsdrakar” söka efter nästa lukrativa affärsidé eller uppfinning.

En av dessa är Dani Evanoff, som började sälja godis i sin källare och till slut tävlade mot Karamellkungen.

Den  andre deltagaren är styrelseproffset Anders Holm. Han är en känd  affärsprofil med bolag som omsätter hundratals miljoner kronor. Han har  varit verksam med företag inom alltifrån barnmat, vandrarhem och  biografer till herrkläder och fastigheter.

Den tredje deltagaren är  Lars Wingefors, som sålde serietidningar så bra att han vid 15 års ålder  var störst i landet på postorderförsäljning. Han har byggt upp  Nordic Games Holding.

Den näst sista draken är Anne Berner. Hon  har tagit sitt familjeföretag till toppen inom textilbranschen. Hon har  även varit drake i den finska motsvarigheten till Draknästet.

Den  femte, och siste draken, är Olle Nordberg. Affärsvärlden har bland annat  utsett honom till en av framtidens viktigaste personer inom  näringlivet. Han ligger bland annat bakom RPE Holding ihop med en  barndomsvän.

ITV producerar Draknästet åt TV8.

Det förra  draknästet leddes av Ebba Blitz. Den gången var drakarna Mats Gabrielsson,  Douglas Roos, Susanna Falkengren, Sven Hagströmer och Richard Båge.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTDraknästetLyxfällanTV8

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.