Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här är nya Expressen TV

Publicerad: 11 mars 2016, 13:14

Expressen TV satsar med Dagens industri.

Foto: Press

Expressens nya studios är klara. På måndag rullar första programmet ut – tillsammans med Dagens industri.


Ämnen i artikeln:

Klas GranströmTVExpressen.seExpressen

Resumé har i flera artiklar berättat om Expressens stora tv-satsning som pågått det senaste året. I augusti 2015 tillträdde Belly Levy som ny tv-chef. Då värvades även flera reportrar från bland annat SVT och Aftonbladet. Det har dessutom skrivits innehållsavtal med både Buzzfeed och CNN.

LÄS MER: Så biffar Expressen upp sin tv-redaktion
LÄS MER: Expressen + Buzzfeed = sant

I samma veva har man byggt på sina tv-studios i tidningshuset i Marieberg som till storleken är över 80 kvadratmeter med tillhörande kontrollrum. I Marieberg sitter även Dagens industri sedan ett år tillbaka. Nu börjar de båda Bonniertidningarna samarbeta kring tv.

Första samarbetet blir direktsända nyhetsprogrammet Börsmorgon, som ska sändas både på Expressen.se och Di.se, som Resumé berättade om tidigare idag. Under våren kommer fler samarbeten mellan mediehusen.

LÄS MER: Expressen fortsätter plocka in tv-profiler
LÄS MER: Expressen i samarbete med CNN – ska få tv att lyfta

– Expressens sätt att göra tv, där hela nyhetsredaktionen samverkar och vi sänder där det händer, när det händer och kombinerar text, bild och grafik är framtidens nyhets-tv. Med den nya tekniken ska vi utveckla detta ännu mer, säger Bella Levy i en kommentar.

Lotta Edling, chefredaktör Dagens industri:
– Di:s urstarka analys och ekonomijournalistik i kombination med Expressen TV:s vision om framtidens nyhets-tv är en perfect match, säger hon.

Här är en film som visar programledarna Hanna Malmodin och Oscar Julander jobba i Expressen TV:s nya studior och kontrollrum tillsammans med sändningsproducent Tobias Hill.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.