Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här är Oprahs nya program

Publicerad: 21 november 2011, 07:09

Oprah Winfrey Network brottas med låga tittarsiffror och dålig ekonomi.
Förhoppningen är att Oprahs nya program med premiär på nyårsdagen kan ändra utvecklingen.


Efter 25 år i marksänd tv startade Oprah Winfrey egen kabelkanal till sammans med Discovery Channel. OWN hade premiär i januari med 3,5 miljoner tittar vilket är mycket bra för en ny kabelkanal.
Sedan dess har kanalen tappat kontinuerligt. I dag ligger tittarsiffrorna runt en kvart miljon under primetime och mindre än 100 000 under dagtid.
Problemet är att Oprah själv inte kan framträda i sin egen kanal förrän efter nyår. Men under hösten har hon gått in som vd och programchef.
Och för att locka tillbaka de gamla tittarna har OWN skickat ut en trailer för Oprahs comeback och kanalens första riktiga publikdragare. Enligt Hollywood Reporter  har Oprah's Next Chapter en tvåtimmarspremiär på nyårsdagen. Oprah intervjuar gamle Aerosmithsångaren Steven Tyler i hans hem i New Hampshire. Smaskiga detaljer utlovas.
– Efter 25 år tog jag mig ut ur studion och började ett nytt kapitel och nu har jag roligare än någonsin. Åker runt i landet och i världen och pratar med människor som jag verkligen är intresserad att lära känna, säger hon i ett uttalande.

I senare program ska hon följa med Sean Penn till Haiti och besöka Skywalker Ranch med George Lucas.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.