Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här är verklighetens ”Walter White”

Publicerad: 28 november 2013, 15:04

AMC-serien Breaking Bad skördar framgångar världen över. Serien handlar om kemiläraren Walter White, spelad av Bryan Cranston, som börjar tillverka metamfetamin. Detta för att säkra försörjningen för sina anhöriga efter ett cancerbesked. Mediehuset Vice har lyckats hitta verklighetens ”Walter White.”


Ämnen i artikeln:

ViceBreaking Bad

”My name is Walter White and I´m a meth cook. And for ten years i had the best meth in Alabama.”

Det  låter nästan för otroligt för att vara sant. Men mediehuset Vice har  lyckats hitta verklighetens motsvarighet till ”Walter White” i  AMC-succén ”Breaking Bad” – skillnaden är väl möjligen att verklighetens Walter White var byggjobbare och inte kemilärare och inte heller drabbats av en dödlig sjukdom.

Vice konstaterar att när ”Breaking  Bad” hade premiär på AMC 2008 så var verklighetens Walter White redan i  full färd med att bygga ett massivt metamfetamin-imperium (metamfetamin  är en tyngre variant av drogen amfetamin).

Bakgrunden var staden Bessemer i Alabama drabbades av nedgång hos sina vanliga industrier och då började droganvändningen att skjuta i höjden.

På  drogbehandlingshemmet The Foundry berättar man bland annat hur man  kunde titta på ”Breaking Bad” och sedan fick  man se den verklige Walter White passera i staden.

Walter White berättar hur han  började tillverka metamfetamin på deltid, men i takt med  att efterfrågan steg lade han alltmer tid på att framställa drogen. Hans partner Sammy skötte distributionen.

Duon staplade högar med tusantals dollar varje dag, men idag avtjänar hans affärsparrtner Sammy två livstidsstraff, medan Walter White riskerar livstids fängelse.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ViceBreaking Bad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.