Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här blir Petra Mede störst i rutan

Publicerad: 30 januari 2009, 12:45

Melodifestivalen tog hem de fyra första platserna på tittartoppen ifjol. Som bäst lockade musiktävlingen över 4 miljoner tittare.
Nu laddar projektledaren Ronnie Lans för årets premiär nästa helg.


Ämnen i artikeln:

Petra MedeMelodifestivalenSVT

Vad bjuder ni på för nyheter i år?
– Det finns en del tävlingsmässiga nyheter som Christer Björkman klurat ut. Bland annat kommer det att vara en internationell jury.
– Och så har vi en ny programledare som jag slogs hårt för.

Varför tror du på Petra Mede?
– Vi ville göra en stor förändring. Det gick inte att välja någon som liknade Kristian Luuk. Men vi diskuterade att jobba med både två och tre programledare. Men jag ville att Petra skulle göra jobbet själv. Hon har många sidor som svenska folket inte sett än och jag tror att hon kommer att gå hem hos svenska folket.

Ifjol nådde programmet över 4 miljoner som bäst. Vad tror du om årets upplaga?
– Mitt mål är att öka den siffran något, men det är en stor utmaning.

SVT satsar mycket på webb-tv. Hur kommer det att märkas?
– Det kan du gå in och se redan nu med intervjuer av artisterna. Undan för undan kommer det att bli mycket specialare. Vi kommer till exempel att sända live på nätet både inför och efter deltävlingarna.

Vad är det värsta som kan hända?
– Det finns mycket som kan hända, men hittills har Melodifestivalen klarat sig från de värsta missödena. Ett stort strömavbrott i hela Sverige under sändningen vore väl värsta tänkbara scenario.

Lördagen den 7:e februari drar årets Melodifestival igång med den första deltävlingen som äger rum i Göteborg.

På söndag börjar årets upplaga att marknadsföras med en trailer i SVT. Här spelar man på programmets storlek och har blåst upp den programledaren Petra Mede till gigantiska proportioner, Se den trailern nedan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.