Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här klonar SVT Janne Josefsson

Publicerad: 14 januari 2008, 15:16

I slutet av januari drar SVT:s nya program ”Tv-stjärnan” igång. När trailers nu börjar rulla har man bland annat hittat fem look-a-likes till Janne Josefsson.
– Det var en fullständigt absurd situation, att se alla de där som ser ut exakt som en själv, säger Janne Josefsson till Resume.se.
Han berättar också att han tackat nej till att medverka i Fråga Olle, På Spåret och Bingolotto.


"Tv-stjärnan" är den nya dokusåpan i SVT som på Idol-manér ska vaska fram en ny programledare åt SVT. 1 700 svenskar sökte till programmet och nu visas de tio finalisternas väg till slutet där en vinnare får en egen talkshow i SVT.

Per Sinding Larssen
är programledare och motsvarigheten till TV4:s Idoljury är Hans Rosenfeldt, Anne Lundberg och Janne Josefsson. Kristian Luuk kommer också att medverka i programmet som börjar sändas den 23 januari.

Inför premiären kommer man visa flera trailers, där man hittat look-a-likes till SVT-personligheter. I fallet med Janne Josefsson torde det bli extra obehagligt om fem varianter av samma person knackar på dörren och ställer jobbiga frågor.
Inspelningen gjordes så sent som i går, och det var något av en chockartad upplevelse för huvudpersonen.

– Jag skulle ju bara komma dit, och så står det en sex, sju personer som alla ser ut som mig, det var ju jävla roligt, helt osannolikt, säger Janne Josefsson.

Statisterna har castats genom Molander A Casting. Några sökte till den specifika inspelningen, andra fanns sedan tidigare i en statistdatabas.

Vad sa du till dina look-a-likes?

– Haha, ja det var en kille som hade varit med i flera år och det här är första gången han blir uppringd, för att spela mig. Det kan varken vara lätt eller smickrande.

Hade de rätta bettet som krävs för scenen?
– Mycket av det där är ju att vi spelar på en missuppfattning när det gäller mig, att jag är så där aggressiv. Visst, jag kan ju vara det ibland men folk brukar bli förvånade när de träffar mig över att jag är så snäll.

Vad säger du om din medverkan i programmet?
– Jag tänkte ju en extra gång, det gjorde jag. Men jag ställde upp av tre skäl. Dels var de seriösa. Sedan är det bra att SVT öppnar upp huset och visar hur det går till när vi gör tv. Och sedan tycker jag att det är roligt att man ger andra än de vanliga en möjlighet att få sitt drömjobb. Annars är det ju ofta svårt att komma in och det existerar nepotism, men här är det öppet för alla.

Vad talade emot din medverkan?
– Inget särskilt, men jag måste alltid tänka över min medverkan i andra sammanhang. För min egen skull och för Uppdrag Gransknings skull. Jag tackar nej till 90 procent av alla erbjudanden.

Vad har du tackat nej till?

– På spåret, och det där sexprogrammet i Kanal 5, och i Bingolotto dagen innan julafton, haha, allt möjligt.

De har inte frågat om du ville vara med i ICA-reklamen?
– Nej, det har de inte, de vet väl att jag ändå skulle tacka nej.

ICA-kortet du fick före jul – vet du nu vem som skickade det?

– Nej, fortfarande inte. Jag har ingen aning.

I de trailers som börjat rulla på SVT medverkar även Janne Josefssons Uppdrag Granskning-kollega Anne Lundberg, i sin roll som programledare för Antikrundan, och hallåan Ana Barata.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.