Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här läser han upp fel vinnare av Miss Universum i direktsändning

Publicerad: 21 december 2015, 07:36

Dundertabbe i nattens sändning, Elisabet Höglund kritiserar Gina Dirawi och Facebook fimpar Flash. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MusikhjälpenElisabet HöglundFacebookGina DirawiAdobeDonald Trump

Dundertabben i Miss Universum
Miss Universum avgjorde i Las Vegas natten till måndag svensk tid – och det blev helt fel. Miljontals tv-tittare fick kunde se programledaren, komikern Steve Harvey, läsa fel på sitt manuskort och kora colombianska Ariadna Gutierrez till vinnare. Det blev inget längre firande för colombianskan. En till synes chockad tvåa fick kronan fråntagen när Harvey korrigerade sitt misstag. Den rätta vinnaren var Filippinernas representant Pia Alonzo Wurtzback.

Adweek spekulerar i om det hela rör sig om ett medvetet misstag för att få publicitet, men kommer fram till att det verkar vara en äkta tabbe.

Elisabeth Höglunds kritik mot Gina Dirawi

I förra veckan ledde Gina Dirawi Musikhjälpen i SVT och fällde följande uttalande i direktsändning

– Jag tycker att våra politiker är ett gäng jävla idioter för att de alltid lämnar det, att det alltid ska skita sig. Och så är det barnen som drabbas, sade programledaren och hänvisade till att kommande generationer får lida för politikers beslut i klimatfrågan.

Det fick journalisten och den mångårige SVT-medarbetaren Elisabet Höglund att haja till.

"Det är viktigt att kritiskt granska våra politikers handlingar och icke-handlingar men att i svepande ordalag beskylla alla politiker för att vara ett gäng jävla idioter, det är som jag ser det ett prov på stor omdömeslöshet och stor okunnighet. Gina Dirawi, i hennes ställning som mediefenomen, måste själv veta att ta ansvar för vad hon gör och hur hon uttrycker sig.", skriver Elisabet Höglund på sin blogg.

Facebook fimpar Flash för videoklipp
Endast ett halvår efter att Facebooks säkerhetschef vädjat till Adobe om att lägga ned formatet, så har det sociala nätverket nu slutat använda Flash för videoklipp. Dessa laddas nu i stället med HTML5. Samtidigt är Flash inte helt bannlyst från Facebook. Många spel är alltjämtär Flashbaserade. Det skriver The Verge.

Musikhjälpen drog in 31 miljoner
I lördags släpptes programledarna ut – efter sju dygn i Musikhjälpens bur i Linköping. Rekordstora 31 miljoner kronor gick till klimatet skriver SVT Nyheter.

Trump: Bevisa att Putin mördat journalister
Den republikanska presidentkandidaten Donald Trump och Vladimir Putin har hyllat varandra de senaste månaderna. I helgen försvarade fastighetsmagnaten Rysslands president och hävdade att ingen har bevisat att ryska journalister har mördats under hans styre. Kommentaren kom i samband med en intervju i tv-programmet "This Week", uppger Washington Post.

Rheborg vill göra film om Solsidan
I söndags sändes det sista avsnittet någonsin av "Solsidan" i TV4. Den femte säsong som avslutades i går är planerad att bli den sista. Skådespelaren Johan Rheborg som spelar Fredrik öppnar upp för en framtida "Solsidan"-film. – Är det ett bra manus så vill jag gärna göra en film av "Solsidan", säger Johan Rheborg till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.