Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Här vill SVT bygga sitt nya mediehus

Publicerad: 11 december 2013, 09:49

Det nuvarande kontorshuset där SVT:s nya mediehus ska stå.

Foto: Google Maps

SVT vill samla alla verksamheter till det 30 000 kvadratmeter stora Förrådsbacken. Planerna är presenterade för Stockholms stad.


Ämnen i artikeln:

SVTStockholms Stad

SVT anser att de nuvarande lokalerna på Gärdet inte är lämpade för att skapa framtidens tv. Nu vill man samla alla verksamheter till Förrådsbacken, ett kontorshus i 70-talsstil intill det nuvarande TV-huset. Huset ligger i hörnet Karlavägen/Oxenstiernshatan

Medan SVT vill flytta till den 30 000 kvadratmeter stora lokalen har Sveriges Radio valt att stanna kvar i sitt nuvarande hus, det skriver SVT:s personaltidning "vi på tv".     I SVT:s förslag som har presenterats för Stockholms stad kommer TV-husets fyra byggnader att ge plats för tusen nya bostäder.

– Alla är positiva till våra planer och säger sig vilja stätta oss. För kommunen väger det tungt att nya bostäder kan komma till. Kommunen vill dessutom att radiohusparken öppnas och att Karlavägen får en bra avslutning med koppling till Gärdet, säger Carl Andersson, som leder SVT:s projektgrupp till "vi på tv".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTStockholms Stad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.