Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hård kritik mot ABC

Publicerad: 3 september 2008, 08:58

I torsdags sände SVT:s lokala nyhetsprogram ABC ett inslag som handlade om att hovrätten kört över tingsrätten i en vårdnadstvist. Inslaget får hård kritik i anmälningar till Granskningsnämnden. Redaktionschefen och ansvarige utgivaren Anja Hildén är självkritisk.


Mammans advokat ger sin bild i inslaget. Foto: SVT

– Grundregeln är att vi inte gör inslag som handlar om vårdnadstvister. Det var inte syftet med det här inslaget utan vi ville belysa nyheten att hovrätten körde över tingsrätten utan förhandling.

Men trots de intentionerna blev kritiken hård. Bland annat får ABC kritik för att bara mamman och hennes advokat uttalar sig i inslaget. Mannen får inte ge sin bild och har enligt programmet inte heller sökts för en kommentar.

– Vi lyckades inte få fram det vi ville och borde inte ha sänt inslaget. I fredags försökte vi göra en uppföljning, men hann inte. Nu kommer vi att göra ett nytt inslag ikväll istället.Se inslaget på SVT Play

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.