Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hård kritik mot Partitempen: ”Målgruppen är ung – inte svagbegåvad”

Publicerad: 26 april 2022, 06:50

Camilla Gervide, Yasmine Winberg och Elaine Eksvärd gör valserien ”Påverkarna” löpande under valåret 2022.

Foto: Sören Andersson

Halvflams – som tv-programmet ”Silikon”. Domen är hård mot Margaux Dietz valsatsning Partitempen när formatet diskuteras i avsnitt fyra av Resumés valserie ”Påverkarna”.


Ämnen i artikeln:

Margaux DietzAndré FriskWikberg&FriskElaine EksvärdValet 2022

Det är Bloggbevaknings grundare Camilla Gervide, återkommande panelist i Påverkarna, som inte skräder orden. 

– Ska man profilera sig som någon som intervjuar partiledare inför valet kan man hålla det mer knutet till ämnet. Hade det inte varit bättre att ta bort allt det tramsiga och göra det kort och koncist lättpaketerade till de unga att ta till sig? frågar hon sig i programmet innan hon fortsätter:

– De är unga – inte svagbegåvade.

Föremålet för omdömet är alltså Partitempen, som lanserades valåret 2018, och som influencern Margaux Dietz nu har dammat av. I programmet, som går på hennes Youtubekanal, intervjuas partiledarna för Sveriges riksdagspartier. De får prata om sakpolitik blandad med frågor som ”har du Tinder?” och ”vilka tre djur är du?”. 

Pr-konsulten André Frisk, som också är redaktör för Partitempen, reagerar kraftigt på kritiken.

– På er låter det som att ni undrar varför Margaux inte har gjort Agenda? Jag köper inte det. I målgruppen för Partitempen vet ungefär 60 procent inte namnet på partiledarna. Konceptet är till för förstagångsväljare som inte har koppling till politiken. Det är ett bra format för dem att få ett första insteg för att sedan gå vidare till andra program, säger han.

Retorikexperten Elaine Eksvärd kommenterar det faktum att Margaux Dietz fått kritik för att hon är vän med vissa av partiledarna, exempelvis Ebba Busch.

– Man får väl ha lite tilltro kring hennes nyfikenhet på alla partiledare, säger hon i Påverkarna.

Se hela programmet här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Påverkarna sänds en gång i månaden på Resumés Youtubekanal. Det är en specialsatsning inför valet och i programmet synar vi personerna som påverkar politiskt, snarare än de politiska sakfrågorna.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.