Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hård kritik mot SVT-sändningen

Publicerad: 23 februari 2015, 06:43

Tittarna rasar mot SVT:s sändning från Oscarsgalan. Hårda förhandlingar när den svenske journalisten släpptes fri i Syren och Snapchat vill stoppa unga från att skicka nakenbilder. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

OscarsgalanSyrienSVT FlowSVTBBCSnapchat

SVT:s Oscars-sändning får hård kritik
SVT Flow sände från nattens Oscarsgala med programledaren Hanna Persson och en panel med bland annat pr-experten Petra Kauraisa.
På Twitter strömmade negativa kommenterar in under snatten. Många kritiserade att panelmedlemmarna inte sett flera av de Oscarsnominerade filmerna, rapporterar Expressen.

"Kunde dom inte anställt människor som faktiskt kan något om film och Oscarsgala", skriver en annan twittrare.

SVT hade även tekniska problem under sändningen – vilket fick många att rasa:

"Alltså vad i helvete svt!? Streamen krånglar, och "experterna" har inte sett alla filmer", fyller en annan i.

Så frigavs svenske journalisten
Joakim Medin
som rapporterat från Syrien för tidningar som Frihet, Arbetaren och  Dagens ETC har suttit i isoleringscell i en vecka. Innan han släpptes i helgen. Han släpptes i utbyte mot regimsoldater som kurdiska gerillasoldater hade tillfångatagit. Det rapporterar nyhetsbyrån TT.  I en intervju med Expressen berättar Joakim Medin själv att han blev stoppad av regimen eftersom han saknade visum. Syrisk-kurdiska företrädare i Qamishli ska ha förhandlat om en frigivning sedan gripandet, förhandlingar som ska ha varit svåra.

I dag skriver Expressen om spelet bakom frigivningen där gruppen Union of Free Media, UFM, kämpade under en veckas tid i Rojava-regionen med olika strategier för att få ut svenske Joakim Medin och hans kollega.

Snapchat: "Behåll kläderna på"
Snapchat har lanserat ett säkerhetscenter som ska hindra minderåriga att skicka nakenbilder över meddelandetjänsten. Säkerhetscentret inkluderar bland annat en föräldraguide till Snapchat och en uppmaning till alla som är under 18 år att behålla kläderna på när man skickar meddelanden. Det skriver BusinessInsider. Mideråriga som använder tjänsten för nakenbilder har länge varit ett stort problem, inte minst då bilderna rent juridiskt kvalificerar sig som barnpornografi.

Svenska terrorhyllningar flödar på nätet
Enligt Säpo har 130 personer rest från Sverige för att strida med jihadisterna. Men stödet för Islamiska Staten (IS) begränsar sig inte till att många reser till Syrien och krigar, utan syns också på sociala medier. I synnerhet stupade jihadister får hundratals "likes" från svenska sympatisörer, rapporterar SVT.

Emmy till svenska "Wild kids"
Natten till lördagen vann SVT:s barnprogram "Wild kids" en internationell Emmy. Priset delades ut på en gala i New York. Äventyrsserien vann i kategorin bästa underhållningsprogram utan manus.
– Jag är så enormt glad och stolt, att vinna en Emmy är det största som har hänt mig i min karriär, säger programledaren Rickard Olsson till SVT.

Appen som blivit för populär
Frågesportsappen Trivia Crack för iOS och Android har laddats ner mer än 130 miljoner gånger och har bland annat toppat amerikanska App Store i 66 dagar på raken. Nu har användartillväxten blivit ett problem. Användarna kan själva kan bidra med frågor och Trivia Crack får in en miljon frågor om dagen.

"Det är som att bygga ett hus och så kommer en miljon människor för att hjälpa till" säger vd:n för den Buenos Aires-baserade utvecklaren Etermax till Wall Street Journal.

BBC:s feta taxinota
12 miljoner pund – så mycket spenderade tv-huset BBC på taxiresor under förra året. Totalt har 34 miljoner pund lagts på taxiresor de senaste tre åren. Det rapporterar brittiska The Guardian.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.