Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hassel väcks till liv igen - med Ola Rapace i huvudrollen

Publicerad: 7 september 2016, 11:03

Foto: MTG

Kriminalpolisen Roland Hassel kommer tillbaka i en originalserie. Huvudrollen spelas av Ola Rapace.


Ämnen i artikeln:

Ola RapaceMTG TV

Olov Svedelids poliskaraktär Roland Hassel har tidigare sänts på SVT (1986-1992) och kommit som långfilm. Nästa år kommer han tillbaka i originalserie på Viaplay och TV3 med skådespelaren Ola Rapace, känd från bland annat Skyfall och Tillsammans, i huvudrollen.

- Kriminaldrama fungerar väldigt bra på TV3 och vi är stolta att kunna presentera en ny kriminalserie med en så pass känd förlaga. Vi är även otroligt glada att Ola tackat ja till att gestalta denna legendariska snut i ett samtida Stockholm. Utmaningarna för polisen ser ju annorlunda ut idag och därför har MTG och Nice lagt ner mycket arbete på att hitta ett modernt uttryck i en redan etablerad karaktär, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige.

Serien produceras av Nice Drama som bland annat ligger bakom "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".

- Roland Hassel är en spännande karaktär och jag ser fram emot att göra en modern, svensk polisserie som vill något mer än att passa till fredagsgroggen, säger Ola Rapace.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Ola RapaceMTG TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.