Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

HBO visar serier på Youtube

Publicerad: 2 oktober 2013, 12:29

Stephen Merchant spelar huvudrollen i HBOs nya serie "Hello Ladies"

För att göra reklam för HBO Nordic släpps nu premiäravsnitten av två serier gratis på Youtube.


Ämnen i artikeln:

HBO Nordic

Det är första gången HBO testar att visa avsnitt gratis på Youtube. Det har gjorts tidigare av Showtime som förra året släppte första avsnittet av Dexters sista säsong och premiären av andra säsongen av Homeland.

Showtimes tilltag blev en stor succé med närmare 50 000 visningar av vardera avsnitt. I ett slag öppnades dörren för Youtube som marknadsföringskanal för kabelkanalerna på ett nytt sätt.

Nu gör alltså HBO på samma sätt och släppte idag hela premiäravsnittet av "Hello Ladies" med Ricky Gervais samarbetspartner Stephen Merchant i huvudrollen och säsongspremiären av "Eastbound & Down" med Danny McBride för fritt beskådande på HBO Nordics Youtubekanal, med text.

Det här stöds av annonsering, så det innebär att en tittare går från reklam till första avsnittet på YouTube, och kan sedan fortsätta att se serien genom att registrera sig för HBOs tjänst.

De båda avsnitten sändes i USA på söndagen, kom på HBO Nordic i går och ligger på Youtube idag.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

HBO Nordic

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.