Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Helikopterpilotens sambo JO-anmäler polisen

Publicerad: 16 augusti 2010, 12:07

Sambon till den 35-årige tv-producenten, som står åtalad för att ha deltagit i helikopterrånet i Västberga, JO-anmäler polis och åklagare.


Ämnen i artikeln:

TV4Helikopterrånet

Mannen flög enligt åklagaren den helikopter som användes i rånet mot G4S i Västberga.

Nu JO-anmäler mannens sambo polis och åklagare för brister i utredningen – bland annat att polisen missade ögonvittnet som ska ha sett vem som flög helikoptern – och tjänstefel och brott mot mänskliga rättigheter enligt artikel 6 i Europakonventionen.

Enligt sambon är det en skam att "en man sitter oskyldigt dömd i svenskt häkte sedan snart 12 månader".

Här är punkterna sambon tar upp i anmälan:

Nr 1) Att man kan missa det enda vittnet som finns, som faktiskt såg vem som körde helikopternoch som kan lämna en glasklar vittnesuppgift om hur helikopterpiloten såg ut.(Enligt åklagaren så ramlade de mellan stolarna.)
Nr 2) Varför belades alla med yppandeförbud, och framför allt, varför belades jag som är pilotens sambo med yppandeförbud. Jag är den enda i utredningen och bland de anhöriga som fått skriva under ett papper om yppandeförbud.
Nr 3) Varför gjordes ingen håranalys på piloten då han greps, för att bevisa att han var positiv eller negativ gällande narkotikainnehav natten den 23 september. (Jag blev förhörd utav polis bara några dagar efter piloten gripits, och jag frågade då om de gjort något drogtest. Fick då till svar att de ej gjort, och att dom inte skulle göra det för att drogen redan hade gått ur kroppen) Som rikskriminalpolis borde man veta att så inte är fallet och att en håranalys kan göras flera veckor efter narkotikaintag och påvisa ett positivt eller negativt svar.
Nr 4) Vad har dom för bevis utöver DNA fynd. Räcker det för att hålla någon häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.
Nr 5) Vad är det som gör att dom till vilket pris vill få honom dömd, varför personangrepp riktat en bart mot Advokat Silbersky.
Nr 6) Varför har dom granskat och offentliggjort hela pilotens ekonomi sedan år 2007. Och ingen annans..

35-åringen, som är en erfaren helikopterpilot, har jobbat med flera av TV4:s största program de senaste åren.

Han har varit delaktig i program som Kändisdjungeln, Robinson, Grammisgalan, Faddergalan och Pokerfejs.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Helikopterrånet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.