fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Hello There gör play-along-app till BingoLotto

Publicerad: 16 augusti 2013, 08:29

Prisbelönade spelutvecklaren Hello There har producerat en play-along-app till det nya frågesport-programmet BingoLottos Upp till miljonen.

Ämnen i artikeln:

BingolottoStampen Media GroupHello ThereTVTv-branschen

KB

Krister Berntsson


I Upp till miljonen tävlar par om att vinna just upp till en miljon kronor. Först spelas en grundomgång där spelarna genom att svara på frågor får med sig kuvert med olika belopp in i finalen. Ju mer rätt de svarar, desto högre belopp i kuverten. I finalomgången gäller det att eliminera de lägsta kvarvarande beloppen, för att på så sätt förhoppningsvis kamma hem miljonen.

Stampenägda Hello There har producerat en play-along-app där tv-tittarna kan vara med och spela i realtid på sina smartphones och surfplattor.

– Tittarna laddar ner BingoLottos app på App Store eller Google Play, sedan är det bara att bänka sig framför tv:n för att svara på samma frågor som de tävlande i studion, säger Thomas Wedin, ansvarig för digital försäljning på Folkspel.

De som spelar på play-along-appen tävlar mot varandra nationellt, inom sitt närområde och mot sina Facebook-vänner. Inledningsvis består priserna av BingoLotter till kommande vecka.

– När man ser frågesportprogram på TV, så tycker man ofta att man är mer allmänbildad än stackarna som svettas i TV-studion. I och med att vi på Hello There fick förmånen att ta fram play-along-appen, så kommer vi svenskar nu att få svart på vitt om vi verkligen är så allmänbildade som vi tror, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev