Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Helt ok med porr så länge den inte sänds dygnet runt"

Publicerad: 13 november 2009, 11:35

Porr på natten är helt okej, men inte porr som sänds dygnet runt. Så kan man sammanfatta TV4-Gruppens och Jan Schermans inställning kring porr.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Jan Scherman. Foto: Hanna Teleman.

Vid gårdagens Resumébar intervjuades TV4-chefen Jan Scherman bland annat om företagets inställning till porr och förvärvet av Canal Plus.  I december förra året fick TV4 godkänt av konkurrensmyndigheterna att köpa Canal Plus för tre miljarder kronor.

Enligt Jan Scherman har det varit en god affär, men det framgick inte hur mycket porren har bidragit. Det är dock uppenbart att TV4-bossen har en liberal inställning till porr.

– Så länge det är betal-tv, mitt i natten, finns tekniska spärrar och inte sänds dygnet runt så tycker jag att porr är tillåtet. I den moraliska debatten får ofta de som är emot automatiskt ett övertag, Men erotik fanns ju redan i grottmålningar och hieroglyfer, säger Jan Scherman.

Resumés chefredaktör frågade Jan Scherman om man måste man ha porr i betal-tv. Svaret:

– Det blir en visionär strategisk fråga, men det är väl som att fullfölja gamla Bonnier-traditioner, säger Jan Scherman.

I och med förvärvet av Canal Plus ingick även porrkanalen, Canal 69. Denna har TV4 fasat ut.

– Vi har fasat ut Canal 69 eftersom vi inte tycker att det är bra med porr och erotik dygnet runt, säger Jan Scherman.

Jan Scherman räknar med att Canal Plus når en vinst på dryga 200 miljoner kronor och snart passerar en miljon abonnenter.

– Det är något bättre än den kalkyl som förvärvet byggde på, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.